Как да подготвим дома си за продажба

1760
Как да подготвим дома си за продажба
Снимка: iStock

Откъде да започнем и как да подготвим имот за продажба?

1. Променете начина си на мислене

Превключете мисленето си от „моята къща“, „моят апартамент“ на „къща за продажба“, „апартамент за продажба“. Понякога няма да е лесно, особено след като е свързано с много спомени и чувства. Оставете ги настрана и влезте на мястото на купувача. 

2. Редът е ключът!

Имаш нужда от промяна? Пренареди дома си и излекувай депресията

По една или друга причина всички имаме своите слаби моменти, в които меланхолията и депресията се настаняват в съзнанието ни и ни карат...

Може би имате апартамент от 60-те години нуждаещ се от ремонт, но това не означава, че не може да бъде чист и подреден. Доказателства? Със сигурност знаете снимките на недвижими имоти от уебсайтове с обяви, на които на преден план е неоправено легло, мръсни чинии в мивката или много ненужни неща. Атрактивният интериор е чистият интериор.

Не забравяйте, че имате само един шанс да направите добро първо впечатление. Не го губете!

Трябва да почистите и измиете всичко. Клиент, който се колебае да купи, ще бъде по-любознателен. При почистване отстранете неизправностите. Разрушените врати и откъснатите дръжки на кухненските шкафове, контактите стърчащи от стената - всичко това прави лошо впечатление.

3. Деперсонализация

Най-купуваните имоти са тези, които изглеждат малко безлични, тоест почти неизползвани. Как да го направите? Декорът трябва да бъде лишен от лични акценти, приглушен и стилистично неутрален, така че да може да се хареса на възможно най-широката група хора.

Мецанин, килер, балкон: къде се натрупва отрицателна енергия в апартамента и защо

В дома ви има места, където има депа с отрицателна енергия. Време е да разберем защо това се случва, какви са последиците от това и как...

Опаковайте личните си вещи, премахнете всички ненужни екстри, снимки, сувенири .. Това е разсейващо, купувачът трябва да си представи себе си на това място и да се свърже емоционално. Невъзможно е, когато семейни снимки и празнични сувенири изглеждат от всеки ъгъл. Колкото по-малко елементи ви напомнят за присъствието на собствениците, толкова по -голям е шансът купувачът да проявява по-голям интерес към покупката. Колкото по-индивидуален и оригинален е характерът на интериора, толкова по-тясна може да бъде групата хора, които се интересуват от него.

4. Освободете място

Почти всяка къща и апартамент изглеждат по-добре, ако има малко мебели. Тогава изглежда по-голям и по-просторен. Извадете част от мебелите и ги скрийте в мазето. Уверете се, че имате свободен достъп до прозорците и балкона. Отървете се от ненужните аксесоари. 

Но какво ще стане, ако имотът ви се състои от малки стаи? Има начин! Първо, ярките цветове на стените. Ако имате червено или тъмно кафяво по стените си, стаята е оптически по-малка и освен това има определена конвенция, която няма да е по вкуса на всеки. Изберете студени, леки, пастелни цветове. Избягвайте големи форми, големи шарки и щампи в декора. Твърде много текстури създават хаос и затрупват интериора.Правилното осветление на стаята допринася за разширяването на повърхността. Ако имате големи прозорци, използвайте ги добре. Поддържайте ги чисти и безпрепятствени от плътни завеси и завеси.

Важно е да се погрижите за реда в правния статус на имота. За да се продаде апартамент или къща, трябва да се регулира техният правен статут. Всички дейности, свързани с регулиране на правния статут и допълване на липсващите документи, трябва да се извършват преди началото на предлагането на недвижимите имоти на пазара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com