Как да поискаш повишение без да изглеждаш нахално

1839
Как да поискаш повишение без да изглеждаш нахално
Снимка: iStock

В случай, че се справяш успешно с работата си и вършиш безупречно работните задължения, със сигурност си мечтаеш и за по-добро заплащане. Ако компанията, за която работиш, печели от твоето отлично представяне, значи това е подходящият моментът да попиташ за повишение.

Напълно нормално е да имаш желание за развитие на работното място, както е и естествено да искаш да имаш по-високи доходи. Доста сериозен проблем може да се окажат разговорите за повишение, защото те много често се оказват много натоварващи и дори понякога неудобни. Трябва да имаш предвид, че само с един разговор си в състояние да сринеш трудно изградената си добра репутация, но това не бива да те препъва в мечтания път към повишението. Не се притеснявай повече! В следващите редове предстои да те запознаем с няколко лесни стъпки. С тяхна помощ много по-лесно ще получиш желаното повишение, като в същото време няма да изглеждаш нахално и алчно в очите на своя шеф.

Работите от вкъщи - ето как да получите повишение

За голяма част от тези, които все още работят от вкъщи, въпросът "Как да получа повишение, без да съм в офиса?" е доста тревожен. Наист...

Особено важно е да успееш да подбере точния момент: всяка една фирма се движи със собствен ритъм на работа. Това е причината да трябва първо да се увериш, че избраният момент е точният. Почакай успешно да приключат някои важни фирмени проекти или пък планирай разговора за края на годината – времето, в което обикновено се изготвят различни годишни оценки и се прави преглед на общите заплати.

Още нещо, което може да ти помогне, е да изготвиш списък със своите силни черти като служител. Това е много подходящ начин да оправдаеш желанието си за по-високо заплащане. Препоръчваме ти да анализираш своите постижения във фирмата и да подбереш необходимите доказателства и аргументи, с които да защитиш своята позиция на отдаден служител.

Подходи внимателно и подготви речта си. Няма никой да приеме думите ти на сериозно в случай, че те не са подбрани достатъчно правилно. Отдели задължително малко време, дори няколко дни, в които да репетираш предварително подбрани фрази - те ще подпомогнат да заявиш категоричната си позиция.

Поискай повишението обезателно насаме и лично. Просто забрави за идеи като комуникация през социалните мрежи или чрез имейл. Това, което планираш да поискаш, е важно и затова трябва да личи, че го третираш като такова.

6 знака, че е време да напуснете работата си

Рано или късно всеки има момент, в който започва да мисли за смяна на работата. Не е толкова лесно да се вземе решение за тази стъпка, ...

Приготви се да получиш всякакъв отговор. В случай, че ти откажат повишение, това в никакъв случай не значи, че не те ценят в ролята ти на служител. Зареди се с търпение, защото подобна процедура може  понякога да отнеме и месеци.

Забрави за страха, не му се поддавай и не се колебай да направиш тази важна стъпка, защото със сигурност е по-добре да опиташ, отколкото да изпуснеш своя шанс!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com