Как да предпазим брака си от развод?

2139
Как да предпазим брака си от развод?
Снимка: iStock/Guliver

Живеем във времена, в които браковете са изключително нестабилни и приключват все по-бързо. Хората действат импулсивно, правят се все по-малко компромиси и търпението им бързо се изчерпва.

В резултат на това случаите на разводи се увеличават. Никой не може да ви гарантира дали даден брак ще е успешен, но все пак според терапевтите има начини да намалим рисковете от раздяла. Вижте на какво трябва да обърне внимание всеки партньор, за да се радва на щастливи и здрави отношения по-дълго.

Не приемайте партньора си за даденост

Човек бързо свиква с хубавия живот и с рутината. Но понякога ежедневието може да бъде смазващо, сиво и твърде еднообразно. В такива моменти вниманието към партньора и специалното отношение са малките неща, които ни карат да се чувстваме живи и щастливи. Не приемайте брака си за даденост, подхранвайте любовта на половинката си с красиви жестове непрекъснато.

Как мъжете избират подходящата жена за брак?

Дори и да сте най-красивата жена за него, това не е достатъчно той да ви предложи брак. Ето как мъжете избират партньорката си в живота...

Изненадвайте се с повод или без

Не чакайте специален повод, за да направите оригинален комплимент на партньора си или да му подарите подарък. Показвайте му по всевъзможни начини, че той или тя е вашият избраник и с времето чувствата ви се засилват все повече.

Не се страхувайте да признавате грешките си

Когато грешите, не се страхувайте да си го признаете. Не се притеснявайте да искате прошка първи. Имайте смелостта да си признавате провиненията, но и се учете от грешките си и се старайте да бъдете по-добри от своето предишно Аз.

Гледайте нещата и през очите на партньора си

Как се променя всеки мъж след сватбата според зодията му

След сватбата представители на различните зодии се показват в различна светлина. Овен Ако преди сватбата Овенът е бил готов да ви заб...

Една монета винаги има две страни. В спор с половинката си се опитвайте да гледате на проблемите и през очите на другия. Научете се да проявявате разбиране и към чуждата гледна точка и да се поставяте на мястото на човека до вас. Не гледайте винаги вие да сте прави. Търсете компромиса и златната среда във всяка трудна ситуация.

Не се вглъбявайте в проблемите

Не се лъжете, че всичко в семейния живот трябва да е по мед и масло. Ще има трудни моменти, но ще има и лесни. Така е устроен светът. Когато трудното дойде, не се фокусирайте прекалено много върху тревогите си, а се опитайте да ги разсейвате с положителни мисли. Бъдете подкрепа за половинката си и си повтаряйте, че след всяка буря изгрява и слънце.

Не се сравнявайте с другите

Когато се сравнявате с чуждите връзки, има риск все да ви се струва, че нещо ви липсва. А истината е, че няма идеални отношения. Невинаги можете да видите всичко обективно. Не се опитвайте да се състезавате с другите, защото не знаете през какво са преминали те. Поставяйте си свои собствени цели в отношенията и следвайте тях. По-малко се влияйте от чуждите отношения и мнението на околните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com