Как да предпазим дома от миризми, ако имаме домашен любимец

9156
Как да предпазим дома от миризми, ако имаме домашен любимец
Снимка: iStock/Guliver

Всеки домашен любимец е пълноправен член от едно семейство. Той ни дава спокойствие, носи ни радост, правите дните ни по-леки и светли. Способен е да ни разсмее дори когато сме много тъжни. Животните дори са способни да разберат един човек много по-добре от друг човек. Но в никакъв случай не трябва да се пренебрегва и факта, че гледането в къщи на котка или куче, означава повече грижи и чистене, много повече усилия и за поддържане на високо ниво на хигиена. А в основата на тази хигиена много често стои отстраняването на различните миризми.

Да се радвате на приятно ухаещ дом и четириног приятел не е невъзможна мисия. Стига обаче да знаете по какъв начин да почиствате и поддържате дома си.

Днес ви представяме няколко ценни съвета, които ще ви бъдат от голяма помощ.

- Когато купувате мебели, помислете първо за техния вид

Тук е логично да се избягват коприна или кадифе, защото са по-трудни за поддръжка. Също така по-добра идея е да подберете кожен диван или такъв с дамаска от микрофибър. Редно е крачетата да бъдат метални, а не дървени.

- Колкото се може по-бързо почистете поразията

Ако все още сте на етапа по работата за навиците на своя домашен любимец, често ще ви се случва да виждате тук-там следи от напишкано. Трябва незабавно да почистите петното, за да предотвратите пропиването и задържането на миризмата.

- Винаги имайте под ръка комплект за почистване

Да почистите след домашния любимец е винаги по-лесно, ако сте се въоръжили с подходящите за това инструменти. Може в едно пластмасово кошче да си складирате почистващи препарати, стари кърпи и парцали от вече ненужни дрехи, дезинфекционни кърпички и други. По този начин бързо и лесно ще премахнете бъркотията, вместо да се лутате ненужно в търсене на неща за почистване.

- Запасете се със сода

Няма как да не знаете, колко ефикасно средство е тя при почистване. Сложете в малка кутийка сода за хляб в близост до коша на домашния любимец. Ако откриете напишкано на килима, почистете и поръсете обилно със сода, за да може да абсорбира миризмата.

- Почиствайте пособията и играчките на домашния любимец

От леглото и постелките, до играчките - редовно и добре ги почиствайте. Това освен че ще поддържа вашия дом чист, ще ви гарантира също така, че вашите домашни любимци ще бъдат предпазени от инфекции и болести.

Домашните любимци повишават настроението и лекуват

Домашните любимци носят редица ползи за здравето на своите собственици. Ето как грижата за животно може да помогне за облекчаване на де...

- Почиствайте редовно козината

Не бива да позволявате да остава козина по килима, одеялата, възглавниците. Трябва редовно да ги почиствате с подходяща четка.

- Изберете освежаващ аромат

Освен да почиствате къщата си и домашния любимец, редно е да заложите и на успокояващ аромат, който със сигурност ще добави свежест и чар в дома ви. Заложете на бор, топъл памук, лавандула или цитрусови аромати.

- Използвайте специални спрейове за мебелите

Куче или котка – какво издава изборът за твоя характер?

Истината в реалния живот е - тези две много мили същества не могат да се понасят, макар че всяко правило си има своите изключения. Не с...

За да успеете да предпазите вашите вещи и мебели, може да се снабдите със специален спрей. Те са различни за котките и кучетата, но съдържат само естествени съставки, които няма да навредят на здравето на домашния любимец, но ще го отблъскват и по този начин няма да го има до болка познатото драскане и хапане на мебелите.

- Коригирайте лошите навици с воден пистолет

Един изключително ефективен начин. Ако видите вашия домашен любимец да дъвче или драска някоя мебел например, просто го напръскайте с водния пистолет. Този вариант е по-добър, отколкото да извикате силно "НЕ".

Като съвет:

Винаги, когато се наложи да оставите домашния любимец самичък в къщи, my оставяйте от любимите играчки. Те имат голяма енергия, особено когато са малки, и е добре да се занимава с нещо, докато ви няма. Така и рискът да направят някоя пакост и после да ви се наложи да чистите до полуда е по-малък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...