Как да премахнем целулита и стриите – разберете най-ефикасното средство

13119
Как да премахнем целулита и стриите – разберете най-ефикасното средство
Снимка: iStock

В края на пролетта дамите трескаво търсят ефективни и бързи средства за премахване на целулита и стриите, за стягане на кожата и привеждане на талията в подходяща за бански костюм. Бикини фигурата  не се постига за ден или за месец, необходими са упоритост, усилия, балансирано меню, тренировки, процедури и козметика, за да се гордеете с фигурата си на плажа. Ако и тази година сте пропуснали да стартирате грижата за фигурата рано, вероятно трескаво се питате как да премахнем целулита и стриите до август, търсейки най-ефективното средство. Ще ви разочароваме – едно-единствено средство не е в състояние да се справи с проблема. Необходим е комплексен подход.

Какво представляват целулитът и стриите?

Преди да потъсите как да премахнем целулита и стриите, добре е да знаете какво представляват те и какви са факторите, обуславящи появата им.

Целулитът представлява мастни натрупвания, засягащи значителен процент от жените и изключително рядко господата. Причината за това е, че появата на целулита е свързана с женския полов хормон естроген. Стресът, липсата на движение, неправилното хранене, генът, наследственият фактор, хормоналният дисбаланс са основните причини за поява на целулит. Целулитът не е задължително да е свързан с наднормено тегло, можем да го забележим и по телата на слаби и фини дами, но обикновено засяга по-пищните, чиито мастни клетки могат да увеличат обема си до 60 пъти. Това води до негативна промяна на цялостната структура и релеф на подкожната тъкан и се образува т.нар. „портокалова“ кожа.

Стриите са атрофични промени по кожата, които се появяват при рязко напълняване или отслабване, при бременност, кожни или подкожни новообразувания.

Отслабване с кефирна диета

Как да премахнем целулита и стриите – няколко изпитани начина, които работят в комбинация

1. Когато търсите решение и отговор на въпроса как да премахнем целулита и стриите, имайте предвид, че едни от най-добрите средства за борба с тях са специализираните терапии и високотехнологични модерни процедури, извършвани от професионалисти – дерматолози. Цената им е висока и не са достъпни за всяка дама, но с тях се постигат бързи резултати. Сами по себе си не са панацея, но опитният дерматолог може да даде насоки на пациента за домашна грижа, подходяща козметика и режим на хранене, които заедно да позволят на дамите да се справят с ефективно и бързо с проблема. Терапиите с лазер например са идеален вариант да се освободите от стари стрии, при които нищо друго не работи ефективно. Сред останалите процедури като високоефективни се открояват вакуум, радиочестотна енергия, шокови и акустични вълни, които извеждат задържаните течности и метаболитните отпадъци извън тялото и подобряват метаболизма и еластичността на дермата.

2. Домашните процедури и масажи са важни за подобряване на кръвообращението и подобряване на вида на портокаловата кожа. Особено полезни са тези, които включват масла, съобразени с типа и нуждите на кожата. Подобни процедури могат да подобрят вида на портокаловата кожа и да помогнат за избледняването на стриите, докато са пресни.

Защо трябва да пиете кафе, докато спазвате диета за отслабване

3. Когато се питате как да премахнем целулита и стриите, обикновено посягате към козметичните продукти. Те помагат да подобрите вида на кожата, стягат я и я изглаждат, като значително влияние за това има не само самият продукт, но и масажните движения, с които се нанася. Различните продукти имат различни съставки и обещават идеален краен резултат. Те работят обаче, ако ги съчетаете с останалите средства за борба с целулита и стриите.

4. Движението е един от най-важите фактори за превенция на целулита, поддържане на нормално тегло и предпазване от образуване на портокалова кожа. То трябва да е системно, съобразено с възрастта и възможностите, да не е самоцелно и да е съчетано с подходящ хранителен режим. Дамите, които се движат много и тренират редовно, са много по-малко застрашени от загрозяващите бучки под кожата си.

С тази френска диета ще свалите 8 кг за 2 седмици, без да гладувате

5. Правилното меню, разумно и балансирано съставеният хранителен режим са основни фактори за борба с целулита и стриите. Без разумен хранителен режим няма спорт или козметичен продукт, който да може да постигне добри резултати.

И все пак, ако ви трябва светкавично решение и бърз отговор на въпроса как да премахнем целулита и стриите от днес за утре за плажа, следвайте този хитър трик – бронзирайте тялото си с продукт за изкуствен загар. Изкуственият загар визуално изтрива целулита и стриите и прави тялото по-слабо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com