Как да прикрием израснал корен при боядисана коса

22297
Как да прикрием израснал корен при боядисана коса
Снимка: iStock/Guliver

Много жени обичат да променят драстично цвета на косата си, но това разбира се иска своята доста честа поддръжка, предвид че обичайно прораснал корен с естествения цвят не е стои добре, особено ако е драстична разликата между естествен и боядисан цвят. Има няколко начини, с които можете оптически да направите корена ви по-трудно забележим.

Ако желаете да прикриете израснали корени с посивяла коса

Ето как да оправите заплетени кичури

Придържай се към стратегията, която ще ти предложим и бързо ще се спасиш от неприятното скубане на косата, което е и болезнено. Намажи...

Ако искате скриете израсналите бели коси, то ви предлагаме най-лесния начин, а това е оцветяващ спрей за корени на коса. Продава се в почти всички големи хранителни вериги, които имат и щандове с козметика, както и във всички дрогерии. Цената им варира между 6-8 лв, като е напълно достатъчно за около 2 месеца редовно ползване. Зависи и от това колко често миете косата си, защото при първото измиване, спреят пада напълно. Доста покривни са и ако се боядисвате в естествения си цвят, и закупите такъв спрей, гарантирано ще имате много задоволителен резултат. Разделяте косата на път и пръсвате една дълга линия по цялото продължение на пътя (не по дължината на косата). Ръката ви трябва да изпълни едно движение, не пръскайте като лак за коса, защото ще станете на цветни петна. Хубавото е, че предвид лесното измиване, ще имате възможност спокойно да улучите начина, по който ще прикриете сивите коси.

Ако желаете да прикриете израснал корен на естествена коса с различен боядисан цвят

Ужасът на новите блондинки. Ако сте с естествено кестенява коса и сте се изрусили до почти бяло, то със сигурност знаете колко ви дразни прорасналия черен корен на естествената ви коса. Разбира се няма как да се боядисвате на 2 седмици, особено с обезцветител, защото доста бързо ще останете без никаква коса. Тук спрейовете за коса не вършат особена работа, защото те няма как да изсветлят така косата и ще изглеждате с доста ръждив корен. 

Може да пробвате да тонирате добре косата си с лилав шампоан или тонер. Когато намалите контраста между топло / жълто русо и черна коса, оптически коренът ви няма да е толкова видим. Също така, ако се боядисвате в по-студено русо, няма да се набива толкова на очи тъмният ви корен. Сухите шампоани са интересен "спасител" също, защото не направени с такава цел, но пък действат добре. Тъй като повечето от тях остават бял прах, който обичайно изтупвате като разрешите, то този прах оптически намалява разликата между тъмния ви корен и русата ви коса. Пробвайте и път на зиг заг, обичайно разресването на прав път изключително много "показва" корена, особено при права коса. Къдренето и голям обем помагат също добре, защото "повдигат" русото и скриват корена.

Задръжте косата си чиста за по-дълго

1.         Изберете правилния шампоан. Изберете шампоан според вашия тип коса - има смисъл, неп...

Ако коренът ви е светъл, а косата е боядисана в по-тъмен цвят

Ако сте естествена блондинка, а сте се боядисали в черно или червено, то поддръжката на тези цветове е доста трудна, както за корена, така и по цялата дължина на косата. Трябва да използвате специални шампоани за запечатване на цвета, в който сте се боядисали. 

Тук добра работа ще ви свършат оцветяващите спрейове за коса, защото вашият корен е светъл и много добре ще поеме тъмния цвят на спрея. Има и тонери за червена и тъмна коса, които ще предадат временен нюанс на корените ви. В специализираните магазини за бои за коса, със сигурност ще ви упътят към този, който ще ви послужи добре.

Отново, къдренето и път на зиг-заг, оптически ще прикрие естествения ви корен, както сме споменали по-горе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com