Как да промените себе си: Откъде да започнете и как да продължите

5075
Как да промените себе си: Откъде да започнете и как да продължите
Снимка: iStock/Guliver

Вероятно няма такъв човек, който да не иска да се промени. Но понякога желанието за промяна е толкова силно, че прилагаме сурови мерки към себе си: принуждаваме се да правим неща, които са неестествени и противоречат на нашите ценности.

Например искаме да отслабнем. Искам бързи и видими резултати. „От понеделник” започваме да се измъчваме с диети, ругаем се за всяка изядена бисквитка, от време на време заставаме на кантара и ужас...разочаровани сме, че килограмите не спадат, а нашето самочувствие бързо спада. Тук вече сме "неудачници" и "ненаситници", и въобще най-нещастните жени на земята.

6-те въпроса, които могат съществено да променят живота ви

Когато започнем сериозно да се замисляме за смисъла на живота ни, много от нас осъзнаваме и откриваме различни неща за характера си, ко...

Какво остава да се направи в този случай? Разбира се, "яжте мъка" с шоколад! След това чувство за вина, твърда диета и отново всичко се върти в омагьосан кръг.

Как можеш да се промениш, без да промениш себе си?

1. Първо, обърнете внимание на поведението си, без да се опитвате да го промените. Проследявайте чувствата и усещанията си по време на това, което правите.

2. Втора стъпка: опитайте се съзнателно да промените нещо в поведението си, направете нещо различно от обичайното. Вижте дали ви е удобно. Задайте си въпроса: Наистина ли искам да променя това? Понякога се случва другите от обществото да изискват промените от вас, но вие лично нямате нужда от тях, така или иначе всичко ви е наред. Например, една жена не иска да отслабне, тя се чувства комфортно с тегловната си категория, но съпругът й настоява тя да отслабне. Резултатът е малко вероятен.

3 закона, с които животът ви винаги ще ПРОСПЕРИРА

Всеки от нас се стреми към успеха в различно проявление. За едни той се изразява в хубава работа, за други – в здраво семейство, ...

3. Трето, не се насилвайте да се борите с навиците си и поведението. Обърнете внимание на това как се чувствате и не гледайте на поведението. Най-вероятно ще видите в него това, от което вече не се нуждаете. Страхът ни кара да се страхуваме от промяната, да се вкопчваме в неща, които нямат никакъв смисъл. Когато се гледате отблизо, това ще престане да бъде страх. Когато приемем в себе си това, което искаме да променим, то се променя автоматично. Получаваме контрол над това, което ни е контролирало. Тогава наистина се променяме, без да се изневеряваме, а ставаме по-уверени в себе си и по-щастливи.

4. Не отстъпвайте. Спрете се от отстъплението. Изгорете мостовете си, направете първата необратима стъпка. Най-лесният начин да направите това е да кажете на всички за това. „От днес аз…“.

Желаем на всички хармонични промени!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно