Как да се грижим за кожените дрехи, за да ги съхраним за по-дълго

2089
Как да се грижим за кожените дрехи, за да ги съхраним за по-дълго
Снимка: iStock

Кожените дрехи са една от модните класики за жени и мъже. Материалът е не само функционален, но и убеждава с характерния си външен вид и уникално усещане. Кожените дрехи се нуждаят от внимателна грижа, така че материалните свойства на кожата да се запазят дълго време. Collonil предлага богата гама от продукти за тази цел, така че кожените якета, панталони и поли винаги изглеждат безупречно.

Есенна тенденция - цветни кожени дрехи

Правилната грижа за коженото облекло зависи от естеството му. Тук можете основно да правите разлика между пигментирана и повърхностно боядисана кожа. В производството на облекло се използват както гладка кожа, така и велур . Всеки сорт изисква специални продукти за почистване и грижа. Така гъвкавостта на коженото облекло и устойчивите на атмосферни влияния свойства се запазват за много дълго време.

Почистване и грижа за кожени дрехи

Как да почистим яке от истинска кожа, без да го съсипем

Кожените якета са част от поп културата. Те не излизат от мода и най-вероятно ще продължат да бъдат опция за десетилетия напред. Ето за...

Преди да почистите кожените дрехи със скъпи продукти, грубите замърсявания могат да бъдат отстранени с мека четка или влажна кърпа. Тук е важно да ходите на работа внимателно. Триенето или надраскването безвъзвратно разрушава здравата кожена структура. Домашните продукти като зехтин, мляко или бебешка пудра също имат отрицателен дългосрочен ефект при почистване на кожени дрехи.

Абсолютната основа, ако искате да се грижите за кожените дрехи, трябва да бъде импрегнирането на материала. По този начин избягвате ранно проникваща влага и замърсявания. Поддържайте естествената бариерна функция на материали като кожи и импрегниране на кожени дрехи, преди да ги носите за първи път.

Става предизвикателство, когато искате да почиствате и да се грижите за кожени дрехи с подплата. Тук обаче не е абсолютно необходимо да се маха подплатата от дрехата преди почистване. Например, можете да използвате КОЖЕН САПУН от онлайн магазин Collonil за интензивно почистване на кожа. Този агент освобождава порите на животинските кожи от прахови частици и ги подготвя за последваща грижа. В онлайн магазина ще намерите подходящия продукт за импрегниране и грижа за кожени дрехи за всеки вид кожа.

Всички видове кожа съдържат естествени мазнини. Следователно, малко мазно петно ​​върху кожените панталони не е бедствие. Може бързо да се отстрани с подходящия почистващ препарат. За да се гарантира, че петна от масло или вода обикновено нямат шанс, кожените панталони трябва да бъдат третирани с хидроизолационен спрей , преди да се носят за първи път. Гладката кожа остава мека и еластична , ако я предпазвате от влиянието на околната среда поне веднъж на всеки шест месеца. Велурената кожа, от друга страна, изисква малко повече внимание и преди всичко нежна кожена четка. След като работите със спрей за импрегниране на велур и го оставите да изсъхне бавно, разтрийте панталоните с четка по посока на линията на купчина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com