Как да се справим с бръчките между веждите?

9894
Как да се справим с бръчките между веждите?
Снимка: iStock/Guliver

Бръчките са естествен резултат от стареенето на кожата. Макар жените да знаем това, не винаги приемаме появата на нови бръчки мъдро и спокойно. Опитваме всичко възможно да ги заличим, прикрием. Съществуват различни видове бръчки и не всички са следствие от напреднала възраст. Бръчките между веждите са от този вид, който може да се появи и в младежка възраст и се причинява най-вече от мимики, затова се наричат и “гневни” бръчки. Научният термин за тях е глабеларни линии.

Ето малко полезна информация какво може да направите в такива случаи.

Защо се появяват бръчки между веждите?

Ето някои от основните причини за появата им:

* често мръщене - ако често се ядосвате и по-открито показвате емоции с течение на времето се появяват бръчки между веждите;

* силна светлина - ако не носите очила, всяка по-силна светлина ви кара да присвивате очи, за да виждате по-добре. Това е една от причините да се появат бръчки между веждите;

* замърсители в очите. Ако сте навън или на работното място и не носите очила, много е възможно в очите ви да попаднат фини прахови частици или други замърсители. Естествена реакция е да свивате лицевите мускули, чрез което по-бързо изхвърляте външните тела от очите. В същото време, обаче, така се появяват епидермални гънки;

* постоянни мимики - има хора, които правят гримаси много по-често от други, което обикновено води до съкращаване на мускулите и сбръчкване на кожата.

Какво разкриват бръчките по лицето ни?

Как да предотвратим появата на гневни бръчки?

Има няколко  естествени начина, които ще ви помогнат да се справите с предотвратяване или поне намаляване бръчките между веждите. Ето някои от тях, които лесно може да прилагате:

Хидратирайте кожата.

Кожата е най-големият орган в тялото, която е съставено основно от вода. Затова е важно да приемате минимум 2 л вода на ден. Липсата на достатъчно вода в епидермиса води до неговото изсушаване, поява на бръчки и преждевременно стареене.
Докато тялото произвежда естествени мазнини, които хидратират кожата, излагането на външни фактори и използването на някои козметични продукти, дори такива за защита на кожата, може да отстрани важни мазнини от лицето ви. Хидратирайте кожата на лицето си поне два пъти дневно, особено областта на глабеларните линии.

Спете достатъчно.

Тялото използва съня като сигнал за начало на оздравителни и възстановяващи функции. Лишаването от сън пречи на възстановителните процеси в организма, може дори да активизира възпаления. Дефицитът на сън причинява загуба на вода, което дехидратира допълнително кожата. Грижете се за кожата, като спите от 7 до 9 часа всяка нощ.

Хранете се здравословно.

Консумирайте добре балансирана храна, богата на полезни хранителни вещества и витамин, които осигуряват на кожата всички необходими елементи, от които се нуждае епидермисът, за да е здрав, еластичен и свеж. Особено полезни за кожата са храни, съдържащи омега 3-мастни киселини, сред които мазна риба, орехи, яйца, телешко месо, тиква, яйца.

Редовно почиствайте лицето.

Почиствайте всеки ден лицето от грим и мръсотията от околната среда.

Бръчки от сън: Какво е това и как да ги избегнем

Прилагайте слънцезащитни препарати.

Много важно е да предпазвате кожата от силните слънчеви лъчи, които изсушават епидермиса. Нанасяйте слънцезащитен крем върху кожата, независимо от сезона.

Внимавайте с гримасите.

Опитвайте се да контролирате мимиките и да не се мръщите. Бръчките се появяват от честите съкращения на лицевите мускули поради споменатите причини. Когато си почивате, мислете и за лицето и го дръжте в покой - без да правите гримаси и мимики.

Използвайте качествени козметични продукти.

Внимателно избирайте козметичните продукти за вашата кожа.

Ексфолирайте кожата.

Кожата се ексфолира естествено, за да отстрани мъртвите кожни клетки и ги замени с нови. Може да подпомогнете този процес, като използвате скраб или химически ексфолианти. Имайте предвид, че химическите ексфолианти може леко да раздразнят кожата ви първия път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?
Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Обидите са част от т.нар. агресивна комуникация според популярния психиатър Жак Лакан. Не знаем дали фактът, че се коментират и дефинират от психиатър...