Как да се справиш с ревнивия мъж?

5466
Как да се справиш с ревнивия мъж?
Снимка: iStock/Guliver

Когато ревността се появи, а тя се намесва в отношенията на доста двойки, това се явява един от най-сериозните проблеми във връзката. В състояние е да унищожи или поне да помрачи щастието дори и от най-голямата любов.

В случай, че мъжът, в когото си влюбена, се окаже ревнивец, не се заблуждавай – в никакъв случай няма да ти бъде лесно. Но ако си твърдо решена да се обвържеш и дори този човек стане твой мъж - зареди се с търпение и сили, за да се опиташ да се справиш с този голям проблем.

Тези 3 зодии ще ви побъркат от ревност

Ревността е като ръжда в любовта – тръгне ли веднъж, няма спиране, а влиянието й за всяка връзка е пагубно. Това са зодиите, коит...

Като начало трябва да приемеш реалността такава, каквато е. Ще трябва задължително да си отговориш на може би най-важния въпрос – дали можеш да си щастлива, въпреки неговата ревност. В случай, че отговорът ти се окаже отрицателен, добре е да се замислиш тази връзка дали изобщо има някакво бъдеще. В случай обаче, че си склонна да направиш няколко компромиса, тогава нещата може и да се получат.

Едно от нещата, които обезателно трябва да направиш, е да говориш открито за проблема. Безсмислено е да отбягваш темата, а също така имай предвид, че мълчанието ти или пък смяната на темата абсолютно може да се приеме по същия начин, както премълчаването. Поговори с него, без да се притесняваш и поискай да ти се довери. Увери го, че просто няма никакви поводи да проявява ревност. Недей да пропускаш да споделиш също и ужасния начин, по който се чувстваш в момента, когато той те ревнува.

Недей да си играеш игрички. Да си признаем - жените често обичат да бъдат ревнувани. Възприемат го като сигнал, че им се обръща достатъчно внимание и доказателство, че са наистина желани и обичани от мъжа до себе си. Ревността обаче всъщност няма общо с любовта, така че недей да го караш умишлено да ревнува. И въобще не се въодушевявай на сцените му – те не са причина за гордост, а повод за притеснение.

Още нещо, което е добре да направиш, е да определиш правила. За целта поговори с него и си определете правилата, които да прилагате във връзката си. Наистина, не пречи да се появявате заедно на срещи с приятели от противоположния пол например, но все пак си оставете и някакво лично пространство и малко време, за да бъде вашата връзка наистина пълноценна.

Най-ревнивата зодия сред мъжете и жените

Знаете ли кой е най-ревнивият зодиакален знак в хороскопа? Сега можете да разберете колко ревниви са мъжете и жените от няколко зодии и...

Опитай да отвърнеш със същото, като неговото поведение. Ако забележиш, че прекалява, тогава се опитай да се държиш и ти по същия начин като него. В случай, че мъжът до теб ограничава срещите ти с хора, ограничи и ти неговите. Но внимавай - връзката ви не бива да се превръща в игра на надцакване, защото това определено не е път към щастието. Не забравяй, че нямаш за цел да го дразниш, а само да му покажеш колко ужасно и неприятно е недоверието, което демонстрира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com