Как да спестите електроенергия през студените месеци?

7984
Как да спестите електроенергия през студените месеци?

Лятото почти отмина и приказката на студените месеци се приближава до нас. Заедно със нея, неизбежно и по-високите сметки за електроенергия. Наслади се на красотата на есента и зимата, с нашите лесни съвети, с които можеш да намалиш разходите си за електричество.  

1. Изключи ненужните уреди

Знаеш ли че, включените в мрежата електроуреди продължават да използват ток?

Дори и зарядното за мобилният ти телефон, което не е свързано с него, бавно покачва сметката ти. Чрез изключването им ще спестиш най-малко 5% от месечното ти потребление.

2. Използвайте остатъчната топлина от фурната

Съвет, с които ще спестиш до 20% от сметката ти и ще ти помогне много през празничните дни. Изключи фурната 10 минути преди края на времето за печене, така използваш остатъчната топлина и пестиш.

3. Размрази хладилника си

Да, този съвет може да звучи нелогично, защото логиката диктува, че след като е размразен хладилника ще използва повече енергия докато успее да охлади на нужната температура. Но всъщност не е така, при натрупването на лед работата на хладилника се затруднява. Статитстиката показва, че 1см. лед  увеличава с до 7% използваната енергия.

4. Енергоспестяващи крушки не са мит

Те използват до 75% по-малко енергия от другите. И въпреки, че са малко по-скъпи от останалите, скоро ще разбереш, че си заслужават.

Какво е да спирализираш салатата си и защо е толкова модерно?

Не е тайна, че през последните години всички обръщаме повече внимание на здравословното хранене, но за съжаление това не е толкова лесн...

5. Използвайте тенджери и тигани с равно дъно

Дори и най-малкото изкривяване може да увеличи използваната от тях енергия с до 50%. Също така трябва да се съобрази, големината на котлона и използваният съд, да съвпадат, при по-малък размер на котлона и по-голям на тигана, топлината не се разпределя правилно и се удължава времето за приготвяне.

6. Топла вода

Около 15 на 100 от разходите за електричество в едно домакинство са за осигуряването на топла вода. За това ти препоръчваме мощния и супер енергоспестяващ Нагревател за Вода на Делимано. С него си осигуряваш топла вода до 60°С само за 5 секунди. Нагревателят за вода на Делимано работи по специален начин, като загрява само толкова вода, колкото е необходимо и не губи енергия и вода по тръбите.Така решаваш проблема с обемният бойлер или профилактиката на топлата вода. Прочети повече ТУК!

4 неща, които не трябва да забравяш, когато отиваш на вилата

Лятото е в разгара си! Всички се стремят да не се задържат в града и планират своето бягство сред прохладната природа. Всеки е в очаква...

 

7. Забавлявай се

Направи си традиция, поне веднъж в седмицата да вечеряш на свещи, без телевизор и осветление. Така ще спестиш приблизително 4% от потреблението на електроенергия, да това не е много, но спомените които ще ти останат, са по-ценни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...