Как да спрем да се караме с любимия?

8627
Как да спрем да се караме с любимия?
Снимка: iStock/Guliver

Във всяка двойка единият от партньорите е по-емоционален, докато другият е по-сдържан и се опитва да балансира. Понякога ролите се разменят. Но независимо от това кой е по-сдържан, във всяка връзка има раздори. Ето какво съветват психолозите. Съветите им със сигурност ще са ви от полза, за да спрете да се карате с любимия си.

1. Успокойте се

Изразяването на емоции, включително и на отрицателните, е полезно. Но ако те са задвижвани от гняв, негодувание и болка, това няма да ви накара да се чувствате по-добре.

Запомнете, че изразът на емоциите трябва да е конструктивен. И понякога е по-добре да се разходите, да вземете душ или да направите 50 клякания, преди да избухнете пред партньора си. Успокойте се и не изричайте думи, за които след това ще съжалявате.

2. Направете конфликта продуктивен

С правилния сценарий трябва да стигнете до решение, което удовлетворява и двете страни. Това е най-важният момент. В противен случай, колкото и трогателни да са извиненията, много скоро скандалът ще се разпали отново поради същата причина. 

Запомнете, че перфектното решение не съществува. Но може да изберете поне задоволителното - това, което да е приемливо и за двамата.

3. Отделете проблема от човека

5 зодии, чиято връзка е обречена на провал

Когато се наблюдават семейните двойки, често се забелязва една закономерност - всеки семеен проблем привлича различни знаци на зодиака....

Не забравяйте, че вашата задача е да намерите съвместно правилното решение, а не да доказвате кой е прав и кой греши. В случая е по-добре да не си припомняте стари случки, защото това само ще влоши ситуацията.

4.Извинете се

И приемете извинението. Това не е лесно да се направи: в конструктивно извинение всеки признава вината за своя принос за скандала. Поискайте прошка само за конкретни действия, които смятате за погрешни.

И не забравяйте да споделите с партньора си какво ви е наранило: „Обидих се, като чух това ...“.

Не искайте прошка за същността на конфликта, ако въпросът наистина ви притеснява: „Извинявай, че те ревнувам“ или „Извинявай, че не мога да обичам дъщеря ти от първия ти брак“. В такъв случай вие просто няма да оставите шанс за разрешаване на конфликта.

5 често срещани грешки, които отблъскват мъжете

Съществуват някои „дреболии“, които рано или късно могат да разрушат и най-силната любов. Обикновено ги допускаме несъзнате...

Освен това, не бива да поемате цялата вина върху себе си. Откажете се и от условностите: „Разбирам, че греша, но ти ме накара да го направя“ - по този начин премахвате вината от себе си, но обвинявате партньора си и това е предпоставка за нов конфликт.

5. Не отказвайте близост на партньора си
Разбира се, това важи само в случаите, когато в скандала не е замесен трети човек.

Не отказвайте близост на партньора си, но при условие, че и двамата сте готови за това. Ако единият партньор все още не е готов, другият трябва само да бъде търпелив. 

6. Обединете се

Всеки проблем във връзката е проблем на двамата партньори. Слушането, подкрепата и опитите да разберете любимия си, правят разрешаването на проблема по-лесно. Искреността и честността към себе си и към другите е ключът към успеха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com