Как да свалим бързо висока температура?

42457
Как да свалим бързо висока температура?
Снимка: iStock/Guliver

Когато сме болни от сезонен грип или коронавирус, температурата е неизбежна част от протичането на болестта. Винаги се консултирайте със своя лекар, когато установите, че тялото ви има повишена температура и той ще ви даде най-добрите съвети как да се справи с нея. Докато това стане, можете да си помогнете с няколко трика за бързо сваляне на температурата у дома.

1. Чесън – лютивината на чесъна кара тялото на човек да се изпоти и по този начин да изхвърли вредните токсини от тялото и да понижи температурата. Можете да стриете една скилитка чесън и да я залеете с вода в чаша. Оставете я за 10 минути, прецедете и пийте бавно по няколко пъти на ден.

При каква телесна температура трябва да се притесняваме

Нa прaгa нa eceннo-зимния ceзoн, кaктo и в уcлoвиятa нa пaндeмия oт кoрoнвируc, вceки eдин oт нac ce притecнявa, кoгaтo измeри тeмпeрaт...

2. Студена кърпа на челото – челото е едно от местата в човешкото тяло, откъдето най-бързо и лесно се сваля температурата. Намокрете една кърпа със студена вода и в сложете на челото си. Оставете 10-тина минути, след това, когато кърпата стане топла, повторете същото до понижаване на температурата.

3. Яйчен белтък – яйчният белтък има силите да охлажда и действа като охлаждащ гел за тялото. Отделете белтъците на 2 или 3 яйца, разбийте ги добре и накиснете кърпа в тях. С кърпата увийте добре краката си и отгоре обуйте чорап. Когато белтъкът изсъхне, можете да опитате отново, докато не нормализирате температурата си.  

4. Ябълков оцет – още от времето на бабите ни това е един от най-лесните начини да понижите високата телесна температура. Намокрете обилно кърпа с 1 част оцет и 2 части вода и я поставете на челото или на корема си. Оцетът много бързо ще повлияе на високата температура.

5. Картофи - нарежете няколко картофа на колелца и ги накиснете в оцет в продължение на 10 минути. След което легнете удобно и си ги поставете на челото като добавите отгоре и влажна кърпа. Постойте така 15-20 минути, за да усетите някакво действие.

Пулмолог: Водещ симптом за по-леко прекарване на COVID-19 е високата температура

Водещ симптом при хората, които минават по-леко през коронавируса, е температурата! Това заяви пулмологът д-р София Ангелова пред БНТ. ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com