Как да „УМНОЖИМ ПО НУЛА“ отровните хора между нас

1981
Как да „УМНОЖИМ ПО НУЛА“ отровните хора между нас
Снимка: iStock

Светът е пълен с най-различни хора и често около нас има от всички – и добри, и лоши, и мили, и не чак толкова добронамерени. Ако около вас има някой, който не ви допада, изпива енергията ви и ви носи негативни емоции, трябва да се предпазите от него. Ето няколко начина за това.

Запазете мълчание – известно време. Не отговаряйте веднага на изпратеното съобщение или на зададения въпрос. Изчакайте и обмислете добре думите, които ще кажете.

Определете време – ако ви предстои среща с токсичен човек, предупредете го за времето, което можете да му отделите. Задайте го точно, измисляйки причина, поради която след това трябва да си вървите. Така ще покажете благоприличие и ще се измъкнете по-бързо и лесно.

Ограничете известията – от тези хора в социалните си мрежи, както и обажданията от тях. Може просто да ги блокирате или изтриете, за да не виждате техните профили и да се ядосвате. Така ще се отървете от всяко напомняне за тях.

Не създавайте огледален образ – ако токсичният човек ви залива с информация или просто не спира да говори, не ставайте като него. Така ще загубите равновесие, а това е последното, което желаете.

Превърнете се в слушател – когато просто слушате, трудно ще се поддадете на манипулация. Освен това ще избегнете проблемите, в които човекът иска да ви въвлече. Слушайте или поне се правете, че слушате, но без да изживявате негативните емоции, които получавате отсреща.

Приемете, че те няма да се променят – хората се променят трудно и рядко, те сами трябва да решат да го направят, а това не се случва често. Ако около вас има отровен човек, по-добре бягайте далеч, защото той няма да се промени.

Използвайте дихателни техники – когато този човек ви ядоса или нагруби, не отвръщайте, а просто дишайте, за да се успокоите. Така ще си възвърнете баланса и контрола върху самия себе си. Не участвайте в неговата игра.

Игнорирайте – ако човекът срещу вас има високо его, не спира да говори за себе си или просто не ви е приятен, игнорирайте го, за да спре. Няма нужда да го нагрубявате и да падате на неговото ниво, просто не му обръщайте внимание.

Вие не отговаряте за чуждия живот – в никакъв случай не се съгласявайте да поемете отговорност за нечии действия или грешки. Всеки сам е отговорен за постъпките си. Не позволявайте на никого да ви вмени чувство на вина.

Съгласете се, а после направете това, което сте си наумили – най-лесния начин да скъсите неприятен разговор и да се отървете от неприятен човек.

Доверете се на интуицията си – може би  усещате, че някой е токсичен, макар че той все още не се е проявил като такъв. Не подценявайте интуицията си и бъдете внимателни около този човек.

Запазете нещичко и за себе си – не разкривайте напълно същността си, страховете и вълненията си пред човек, който не познавате добре. Той може да използва слабостите ви срещу вас, така че ги запазете за себе си.

Бъдете неутрални – нито отричайте, нито се съгласявайте с дадената ситуация. Бъдете неутрални, така най-лесно ще се измъкнете от неловка ситуация.

Защитете се – отровните хора се стремят да откраднат чуждото щастие, затова защитете своето. Не приемайте негативни думи и действия на човека отсреща, мислете позитивно. Не споделяйте щастието си, дръжте го в сърцето си. Не се поддавайте на провокации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com