Как добрите лидери водят екипа в трудни времена

1445
Как добрите лидери водят екипа в трудни времена
Снимка: iStock/Guliver

Ето най -добрите практики, за да кажете на вашия екип, че компанията се движи в нова посока. Те могат да бъдат полезни в добри, но най-вече в лоши времена, когато имате трудности. Вижте как да говорите с хората си, за да избегнете проблемите:

1. Бъдете честни относно „какво“ и „защо“.

Всяко въртене или шикалкавене ще звучи сякаш се опитвате да скриете нещо. Ще спечелите и поддържате доверие, ако използвате прост език и сте напълно честни относно това какво се променя и защо.

Ако не знаете цялата картина, признайте го. Отнема време, докато промените, идващи отгоре, проникнат надолу.

Някои мениджъри правят грешката да вярват, че техните служители не могат да се справят с истината, но хората реагират добре, когато са искрено уважавани и сте честни с тях.

Опитайте се да останете позитивни през това, дори ако трябва да се вземат някои трудни решения.

2. Усетете емоционалния ефект от промяната.

Справянето с промяната е трудно, дори тя да е към по-добро. Като човешки същества, ние обичаме да работим в нашата зона на комфорт. Всичко, което изглежда, че ще ни изтласка от него, предизвиква емоционален отговор.

Като лидери, отговорни за воденето на вашите хора по време на промяна, най -важно е първо да проверите собствената си емоционална реакция.

Това упражнение ще ви позволи да бъдете по-познавателни за емоционалния отговор (често, не изрично) на вашия екип.

3. Съобщавайте ясно времевата линия и процеса.

Хората се чувстват успокоени и по-лесно приемат всяка промяна, когато нарисувате ясна картина на хронологията и събитията.

Използвайте всичко необходимо, за да съобщите това. Задайте точни очаквания, като обясните процеса, така че хората очевидно да виждат пътя напред и страните, както добри, така и лоши.

4. Осигурете ясен призив за действие.

От решаващо значение е да се очертае какво трябва да се направи и до кога. Това утешава хората и им дава чувство за контрол. Маркирайте следващите стъпки и бъдете ясни кой за какво отговаря и кой какво трябва да прави.

5. Отговорете на въпроса „Какво ще се случи с мен?“

Не можете да отречете, че всички се грижат как тази промяна ще повлияе на ежедневието им.

Обяснете как промените ще бъдат от полза за служителите. Разпознайте нещата, които ще бъдат различни. Също така признайте, че някои хора може да не харесват новите промени.

Винаги обаче има положителни страни, така че подчертайте това. Ако няма незабавни положителни страни, признайте го.

Признайте, че случващото се е трудно и говорете какво ще направите, за да направите промяната възможно най -гладка. Винаги благодарете на хората за тяхното търпение, сътрудничество, принос към компанията и за разбирането на взетите решения.

6. Начин на предаване на информацията

Разговорите за мащабна промяна обикновено се предават най-добре отгоре. Уверете се, че стратегията за съобщения започва отгоре и след това позволява на директорите и мениджърите да обсъждат по -подробно промените със своите екипи.

Най -добре е да съобщите промените в по -малки групи. Това позволява на хората да бъдат свободни да задават въпроси, произтичащи от уязвимост.

7. Дали някои служители са по -засегнати от други?

Същата организационна промяна може да доведе до засягане на някои хора повече от други. Бъдете наясно и помнете как да управлявате това. Например служителите, които губят работата си, ще бъдат по-засегнати от хората, чиито мениджъри се сменят.

8. Отворете двупосочни комуникационни канали.

Служителите трябва да се чувстват чути. Поискайте обратна връзка от тях. Вместо да подкрепяте среда, благоприятстваща насърчаването на спекулации, извадете въпросите по-рано, за да можете да ги адресирате директно. Създайте форуми, където те могат да задават въпроси, да изразяват притесненията си и да се чувстват по -добре. Специализирана банка за въпроси или въпроси е чудесно начало, последвано от заседания срещи с колектива. Те са най-полезни в такива моменти. Ако се изпълни правилно, създава усещане за съвместна работа и подобрява свързването. Позволете на служителите да задават въпроси и да отговарят на всички тях по най -добрия начин.

Ако една организация реши да се движи в нова посока, те го правят въз основа на тенденциите, посоката на пазара и надявам се количествено измерими данни.

Бъдете прозрачни и споделете тази информация и екипът ще разбере и охотно ще вземе решението. Намерението ви да поддържате благосъстоянието на вашия екип от първостепенно значение, особено по време на несигурни и тревожни времена на промяна, ще бъде единственото нещо, което ще помогне на всички да го преодолеят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com