Как копривата може да ни бъде полезна при разширени вени

22041
Как копривата може да ни бъде полезна при разширени вени
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки неприятното си име, копривата се смята, че носи множество ползи за здравето.

Чаят от коприва може да не изглежда като най-приятната напитка през студените дни, но тя има някои потенциални ползи за здравето.

Копривата може да се приема през устата за подобряване на симптомите, свързани с уголемена простата, включително често, болезнено, нощно или затруднено уриниране, за подобряване на симптомите на сенна хрема, като запушване на носа и сълзене на очите, и може да бъде ефективна при понижаване на кръвната захар и облекчаване на болката при остеоартрит.

Еликсир с коприва предпазва доматите от болести

Копривата е изключително полезна не само за здравето ни, но и за доматите в градината. Просто трябва да знаете как да я използвате разу...

Успокоява алергиите

В естественото си състояние растението стимулира алергична реакция, когато фините му косми докосват кожата. Въпреки това, когато се приготвя като чай, копривата всъщност може да помогне за успокояване на алергиите.

Премахва мускулни и ставни болки

Поради естествените си противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, копривата се използва от векове за лечение на възпалени, сковани мускули и стави. Копривата може да помогне за облекчаване на симптомите на остеоартрит и болки в ставите, обикновено на ръце, колене, ханш и гръбначен стълб.

Укрепва костите

Силни лечебни билки, които се намират на една ръка разстояние

Днес ще ви представим няколко силно лечебни билкиь които можете да намерите на една ръка разстояние + рецепти за използването им. Бъз ...

Брашното от коприва доставя калций, магнезий и желязо , подсилващо костите. Растението съдържа също витамини D и K, които помагат на костите да използват калций за защита на костната плътност. Магнезият се съхранява в костите, подпомага здравината на костите и подпомага усвояването на калция. Ниският магнезий е свързан с остеопороза, хронично състояние на слаби и крехки кости. Недостигът на желязо също е свързан със загуба на костна маса.

Подобрява здравето на бъбреците, пикочните пътища и простатата

Като диуретик копривата може да насърчи здравословното уриниране. Растението коприва се използва като естествено лекарство за инфекции на пикочните пътища и за предотвратяване на камъни в бъбреците. Изследване на плъхове, публикувано през 2014 г,,  показва, че намалява натрупването на калциеви оксалатни кристали в бъбреците, които допринасят за образуването на най -често срещания тип камъни в бъбреците. Констатациите от проучвания върху животни, обаче, не могат да се прехвърлят директно върху хората. Под грижите на лекар, екстракти от растението се използват за лечение на пикочните симптоми на увеличена простата, включително честа нужда от уриниране и затруднено изпразване на пикочния мехур. Източник на желязо и калий, чаят, приготвен от това пикантно, листно растение, може да помогне за отпускане на кръвоносните съдове и да подобри кръвообращението, както и да съдейства за облекчаване на проблема с разширение вени.

Успокоява кожните раздразнения

Благодарение на антихистаминовите, противовъзпалителни, антимикробни и болкоуспокояващи способности на растението, копривата има дълга история, използвана за лечение на кожни раздразнения като екзема и акне. Изглежда, че намалява зачервяването и подуването, успокоява сърбежа и ускорява заздравяването. За да получите тези предимства за почистване на кожата, можете да изпиете чая - или можете да сварите чаша, да я охладите и да нанесете течността директно върху кожата си, но задължително след тест за алергия върху малка част от кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com