Как можем да се лекуваме с мед?

13843
Как можем да се лекуваме с мед?
Снимка: Actualno.com

Медът от дълги времена се е използва за лекуване на ввсякакви проблеми от здравословно естество. Известен е със свойствата си за борба с кашлица, повишаване на хемоглобина, укрепване на имунитета, подобряване на здравето на кръвоносната система, заздравява кожни проблеми и още много. Нека в тази статия ви разкажем за някои от тях.  

Лечение на стоматит

  Стоматитът представлява възпаление на устната кухина и лигавицата. Има различни разновидности на това заболяване, засякаги различни участъци като венци, гърло, бузи. Плътните наранявания в устата могат да се появят след тежко боледуване, здравословни проблеми, слаб имунитет, нараняване на лигавицата по време на миене на зъбите и т.н. За да може да излекувате стоматита, са  ви нужни една чаена лъжица мед и същото количество куркума. Смесете двете съставки  иги разбъркайте, след което поставете образувалата се паста върху проблемния участък. Усещането може да бъде леко неприятно или болезнено, но така възпалението ви ще премине много по-бързо.

Помощ при акне

   Медът може да бъде първа помощ при появата на акне и да ви помогне да изчистите кожата си. За целта ви е необходимо да смесите в купичка две супени лъжици мед и една супена лъжица кисело мляк след което разбърквате добре и нанасяте маската върху почистена кожа, като я оставите да престои за максимум 15 мин. После изплакнете с вода. За постиганен а желан ефект, може да прилагате маската поне два или три пъти седмично.

Лечение на екзема

  Ако често страдате от кожни екземи и херпеси, медът и канелата може да ви помогнат за намаляване на възпалението и по-бързото заздравяване на кожата. Може да смесите в купичка еднакви количества мед и канела, след което да нанесете получената смес върху засегнатия участък. Може да прилагате тази маска до постигане на желан ефект.

Лечение на гъбички по ноктите

  Гъбичните инфекции по ноктите са доста специфични и не се лекуват лесно. Има различни кремове за лечение на гъбички, но може да изпробвате и меда. Смесете 15 грама мед, 10 милилитра етерично масло и 1 чаена лъжица ябълков оцет. Разбъркайте добре, сложете я в стъклен буркан и нека предстои в хладилника поне едно денонощие. После може всекидневно да нанасяте от сместа върху гъбичките поне за максимум 15 мин., след което изплаквате с вода.

Помага при напукана кожа

  Често се случва, когато времето навън е много сдудено да се напука кожата на ръцете и петите ни. Тя става много груба и болезнена. Ако наложите проблемните участъци с маска с мед, то той може да я възстанови в дълбочина. За целта трябва да смесите равно количество мед със зехтин.  Докато си вземате душ или вана може да изтриете с пемза загрубалата по петите кожа. После подсушете добре и нанесете отгоре част от маската. Увейте с найлон и оставете да престои и подейства за около 20-тина минути. После изплакнете с хладка вода. За ръцете може да използвате същата маска и да се постараете да нанасяте от нея всекидневно, до възстановяване и оздравяване на кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com