Каква диета трябва да спазвате според зодията си

26283
Каква диета трябва да спазвате според зодията си
Снимка: iStock/Guliver

Оптималното тегло, добрата фигура, пълноценното хранене са важни не само за външния вид, но и за здравето и дълголетието. Навярно сте изпробвали различни диети, запознати сте с хранене според кръвната група, фазата на луната, типа фигура, но не сте чували за диета според зодията.

Ще ви представим накратко какво представлява и как да я следвате, за да се радвате на хубава коса, кожа и маникюр, безупречна фигура, отличен тонус и здраве. Кой начин на хранене е най-подходящият за вашия зодиакален знак според астрологията?

Въздушните знаци – Везни, Водолей, Близнаци – са облагодетелствани с бърза обмяна на веществата. Те напълняват трудно, свалят лесно килограми, обикновено се радват на добра фигура. При тях целта на диетата трябва да е пълноценно хранене с оглед на здравето, а не отслабване на тегло. Подходящото хранене е разделеното на много и малки порции, разнообразно и полезно меню от 6 до 8 пъти на ден.

С какво трябва да се храните според кръвната група

Водните знаци – Скорпион, Рак, Риби – са склонни към бързо напълняване, тъй като често страдат от проблеми, свързани с ендокринната система, но и бързо свалят килограми, когато ограничат храната. Подходящ режим за тях е свързаният с броене на калории, ограничаване на висококалоричните храни и стриктен контрол дневният прием на калории да е по-нисък от дневния разход. Има редица онлайн калкулатори, които да ви помогнат да изчислите хранителната стойност на продуктите и ястията и да определите според ръста и теглото си, както и според дневната си активност и начин на живот, колко калории трябва да поемате на ден, за да отслабнете. Подходяща за тези зодии е и диетата според кръвната група.

Земните знаци – Козирог, Телец, Дева – свалят трудно и с много усилия излишните килограми. За тях работи ограничаването на приема на храна – особено висококалорична и от животински произход. Препоръчва се хранене с пресни плодове и зеленчуци за сметка на месо и млечни, повишен прием на антиоксиданти, както и на продукти и добавки, които ускоряват забавената им обмяна на веществата.

Огнените знаци – Овен, Лъв, Стрелец – са подвижни и активни личности, които се нуждаят от достатъчно калории, за да поддържат забързания си ритъм на живот, но е важно да са пълноценни и от полезни храни – мазнини, месо, риба и морски деликатеси. Ограничаването на въглехидратите за сметка на белтъчини и мазнини дава резултат при представителите на тези зодии и им помага да стопят излишните килограми и да изваят фигурата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com