Каква е разликата между любовта на мъжа и жената?

22692
Каква е разликата между любовта на мъжа и жената?
Снимка: iStock/Guliver

За да създадете хармонична връзка, трябва да разберете, че жените и мъжете показват любовта си един към друг по различни начини.

За мъжете любовта е само част от живота им и тя никога не е приоритет. А за жените любовта е смисълът на живота им - ако няма любов, те нямат желание за нищо. Нека да разберем каква точно е разликата между „мъжката“ и „женската“ любов.

Любовта е същността на живота на жената

Необходимостта да бъдеш обичана и способността да даваш любов са присъщи на всяка жена. И това се проявява във всяко едно отношение: майката обича безрезервно децата си, грижи се за съпруга си и дори за бездомното коте на улицата.

Перфектният мъж за всяка жена

Ако все още не сте открили идеалната си половинка, то със сигурност имате списък с важните критерии. Обобщаваме онези, които според анк...

Тя черпи сили за всички тези дела от основния източник - любовта. Способността на жената да дарява с любов любимия си, може да го накара да покаже най-добрата си страна. Но, за съжаление мъжете се променят след брака и спират да се грижат за любимата си. 

Ако жената чувства, че е обичана, тогава тя е доволна от живота си. За мъжете романтиката е просто приятно допълнение, но не и необходимо условие. Жената гледа на това съвсем различно, тя иска мъжът винаги да се грижи за нея, да оценява и да показва любовта си към нея.

Ако съпругата ви помоли за помощ, когато може да се справи сама със ситуацията, тя го прави, защото иска да се увери, че сте готови да й помогнете. Ако откажете, тогава за нея това ще бъде знак за неуважение и липса на любов от ваша страна. Някои съпруги очакват съпрузите им да изпълнят желанията им по собствена инициатива, а когато това не се случи, са възмутени. Дори ако жените са сигурни, че са обичани и ценени, за тях е важно да го чуят.

Любовта на мъжа винаги е практична

Още не си срещнал истинската любов? Ето какво казва хороскопът

Ако някой ви каже, че не вярва в любовта, знайте, че лъже. Всеки копнее да намери своята половинка, но понякога много от нас биват нара...

Мъжете пишат стихове, рисуват картини, изкачват се по кариерната стълбица, не защото обичат, а защото тези неща имат своя собствена стойност за тях, но не са свързани с любовта. И когато им омръзне да пишат поезия, да рисуват картини и да печелят пари, тогава те имат нужда от женска любов. За тях това е почивка, от хилядите им задължения и от целия свят. 

Мъжете имат по-различно отношение към любовта, отколкото жените. Те са по-практични и по-малко романтични.

Когато мъжът обсъжда финансови въпроси с половинката си, по този начин той доказва любовта си. Когато бащата играе с дъщеря си или сина си, по този начин той показва бащинската си любов. Когато мъжът купува нова рокля на жена си, по този начин той й показва загрижеността си. Когато по време на разходка мъжът хване любимата си за ръка, той демонстрира необходимостта да я защити. Съпруг, който инвестира в недвижими имоти, се грижи за бъдещето на семейството си.

По-голямата част от мъжете показват любовта си по рационален начин. Например те работят по 12 часа на ден, мислейки за нови проекти. И стимулът за всичко това е любовта към семейството, в замяна мъжете очакват благодарност и внимание.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...