Какви грешки допускаме, когато си мием зъбите

1110
Какви грешки допускаме, когато си мием зъбите
Снимка: Pixabay

Миенето на зъбите е важна задача за избягване на орални заболявания и правилното миене може да ги предотврати. Но повечето от нас не винаги мият зъбите си по правилния начин, тъй като нашето миене има тенденция да премества остатъците от храна и бактериите, вместо да ги отстранява.

От стоматологичната клиника изброихме списък на честите грешки, които допускаме при четкане и по този начин можем да ги избегнем:

1. Използвате твърде много паста за зъби

Въпреки че може да изглежда странно,  използването на повече паста за зъби не означава, че измиването е по-добро. Всъщност дори има експерти, които препоръчват да се миете само с четката за зъби.

2. Миете зъбите си веднага след всяко хранене

Това е голяма грешка! Това е погрешно убеждение и също е широко разпространено, но експертите препоръчват да изчакате между половин и час след всяко хранене, преди да продължите да си миете зъбите, като по този начин ще се възползваме от действието на слюнката върху нивата на киселинност и ще премахнем по-добрите остатъци от храна .

3. Използвате прекалено много сила при четкане

Нито пасивното миене, нито използването на прекалено много сила са добри методи за миене на зъбите и венците ни. Нещо повече, ако използвате твърде много сила с четката, в крайна сметка ще износите зъбния емайл и ще увредите венците си .

4. Забравяте езика

Миенето на зъбите и не обръщането на внимание на бактериите, които могат да се натрупват върху езика, прави устната ни хигиена непълна. Ето защо е най-добре да почистваме езика си поне веднъж на ден. По този начин предотвратяваме свободното бродене на бактерии и може да предизвика други видове проблеми като халитоза.

5. Използвате неподходяща четка за зъби

Има хора, които не придават необходимото значение на избора на четка за зъби, но това е друга грешка. Всъщност посещението в супермаркета и закупуването на пакет от 3 на страхотна цена не е добър избор. Не трябва да забравяме, че не всички четки са еднакви и трябва да изберем тази, която най-добре отговаря на нашите нужди. Но как да разберем коя е правилната? Експертите препоръчват да използвате средно твърди четки с малка глава като общо правило, за да улесните достигането до всички области .

6. Оставяте миенето на зъби за следващата сутрин

Мързелът е лош спътник. Много често се случва, когато вечерта сме много изморени от тежкия работен ден и избираме да го оставим за сутринта на следващия ден. Това отново е много често срещана грешка.

Последното четкане е най-важното от всички. Ако не елиминираме напълно остатъците от храна преди лягане, кухините могат да възникнат по-лесно поради намаляването на слюнката по време на часовете на сън.

Колко от тези грешки допускате? 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com