Какво е микропенис и как влияе на секса?

41091
Какво е микропенис и как влияе на секса?
Снимка: iStock/Guliver

Много малко мъже имат микропениси. Все пак, ако вие сте един от "микромъжете" (или просто ви е любопитно) ето някои обстоятества, които е добре да се знаят за това състояние. Микропенисът е реално заболяване, което може да се диагностицира. Критерий е дължината на пениса, измерена от горната страна, която е с 2,5 см по-малка от средния размер на члена на мъжа, обяснява д-р Джамин Брамбхатт, доктор по медицина и експерт по урология и сексуално здраве в клиника Orlando Health.   

Според това определение всичко, което е по-малко от 9,2 см в еректирало състояние може да се счита за микропенис. Предполага се, че микропенисът се предизвиква от хормонални отклонения по време на бременност, по-точно ниското ниво на тестостерон в онзи момент, когато би трябвало да се осъществи нарастването на пениса на бебето от мъжки пол. Според статистиката микропенис има при 3 от 20 000 новородени момчета, пише списание Healt. 

Различните пениси и техните предимства

Да се говори за пениси може би е малко грубо, дори когато се прави по най-възпитания начин. От друга страна, има някои неща, които тряб...

Има ли лечение?

Понякога в първите три месеца от живота на бебето може да се даде тестостерон, за да порасне пениса. Лечението с тестостерон може да е ефективно и след бебешка възраст, ако се проведе преди половото съзряване, обяснява д-р Джамин Брамбхатт. Хирургията също е възможна. Ако стандартната процедура по удължаване не е достатъчна може да се направи фалопластика с използването на тъкан от други части от тялото за създаването на нов пенис и уретра за пациента.

А сексът?

Според лекарите микропенисът не пречи на мъжа да получава ерекция, да мастурбира, да има оргазъм или да уринира. Макар микропенисът да причинява дискомфорт на някои мъже, удовлетворяващият сексуален живот е напълно възможен, както за мъжете, така и за жените, смята д-р Рейтано и добавя, че от функционална гледна точка размерът на мъжкия пенис е най-малко значимият фактор от сексуалната способност да се достави удоволствие на партньора.

6 мита за "достойнството" му, в които да спреш да вярваш!

Жените вярват в какво ли не особено ако е казано от мъж, когото харесват. Има обаче някои неща, свързани с пениса, за които е крайно вр...

Секс-педагогът Кейт Скалиси, която е магистър по обществено здраве, препоръчва на тези мъже да се съсредоточат върху онези сексуални действия, които са възможни, а не тези, които не са възможни. Вие можете да получите удоволствие и удовлетворение от пръстите, устата и играчките. Съществуват и удължители за пениса, припомня Скалиси. Според нея всичко е въпрос на творчество!

Защо мъжете изпращат снимки на пениса си?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com