Какво е микропенис и как влияе на секса?

41769
Какво е микропенис и как влияе на секса?
Снимка: iStock/Guliver

Много малко мъже имат микропениси. Все пак, ако вие сте един от "микромъжете" (или просто ви е любопитно) ето някои обстоятества, които е добре да се знаят за това състояние. Микропенисът е реално заболяване, което може да се диагностицира. Критерий е дължината на пениса, измерена от горната страна, която е с 2,5 см по-малка от средния размер на члена на мъжа, обяснява д-р Джамин Брамбхатт, доктор по медицина и експерт по урология и сексуално здраве в клиника Orlando Health.   

Според това определение всичко, което е по-малко от 9,2 см в еректирало състояние може да се счита за микропенис. Предполага се, че микропенисът се предизвиква от хормонални отклонения по време на бременност, по-точно ниското ниво на тестостерон в онзи момент, когато би трябвало да се осъществи нарастването на пениса на бебето от мъжки пол. Според статистиката микропенис има при 3 от 20 000 новородени момчета, пише списание Healt. 

Различните пениси и техните предимства

Да се говори за пениси може би е малко грубо, дори когато се прави по най-възпитания начин. От друга страна, има някои неща, които тряб...

Има ли лечение?

Понякога в първите три месеца от живота на бебето може да се даде тестостерон, за да порасне пениса. Лечението с тестостерон може да е ефективно и след бебешка възраст, ако се проведе преди половото съзряване, обяснява д-р Джамин Брамбхатт. Хирургията също е възможна. Ако стандартната процедура по удължаване не е достатъчна може да се направи фалопластика с използването на тъкан от други части от тялото за създаването на нов пенис и уретра за пациента.

А сексът?

Според лекарите микропенисът не пречи на мъжа да получава ерекция, да мастурбира, да има оргазъм или да уринира. Макар микропенисът да причинява дискомфорт на някои мъже, удовлетворяващият сексуален живот е напълно възможен, както за мъжете, така и за жените, смята д-р Рейтано и добавя, че от функционална гледна точка размерът на мъжкия пенис е най-малко значимият фактор от сексуалната способност да се достави удоволствие на партньора.

6 мита за "достойнството" му, в които да спреш да вярваш!

Жените вярват в какво ли не особено ако е казано от мъж, когото харесват. Има обаче някои неща, свързани с пениса, за които е крайно вр...

Секс-педагогът Кейт Скалиси, която е магистър по обществено здраве, препоръчва на тези мъже да се съсредоточат върху онези сексуални действия, които са възможни, а не тези, които не са възможни. Вие можете да получите удоволствие и удовлетворение от пръстите, устата и играчките. Съществуват и удължители за пениса, припомня Скалиси. Според нея всичко е въпрос на творчество!

Защо мъжете изпращат снимки на пениса си?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com