Какво не трябва да засаждаме до краставиците

30162
Какво не трябва да засаждаме до краставиците
Снимка: iStock/Guliver

През вековната история при отглеждането на зеленчуци от хората беше отбелязано, че някои от тях растат по-добре заедно, а други е по-добре изобщо да не се засаждат наблизо.

Цветята и зеленчуците си помагат да растат и да се развиват, като подобряват и обогатяват почвата, отблъскват вредителите и други насекоми. Това умно засаждане ще ви възнагради с добра реколта.

Много градинари, разполагащи само с няколко акра земя и се стремят да отглеждат колкото се може повече зеленчуци, в резултат на което трябва да засадят най-различни растения много близо един до друг.

Храната, която никога не трябва да консумирате с краставици

Краставиците са неизменна част от менюто ни. Но едва ли предполагате, че съществуват храни, с които те не трябва да се комбинират. Ком...

Ето защо в тази статия ще прочетете изчерпателен отговор на често срещан въпрос:

Какво не трябва да се засажда до краставиците?

Босилек,  кориандър, риган и други ароматни растения не трябва да се отглеждат в близост до краставици.

Най-популярните култури, които растат в оранжерии, са краставиците. Прави впечатление, че те никога не трябва да се засаждат заедно. Краставиците не ги предпочитат толкова, колкото картофите.

В такава среда те изсъхват и стават потиснати. Краставиците обичат влажен въздух и ограничено поливане, което често се прави. Температурата за добра реколта е много по-висока от тази за доматите, така че те не могат да бъдат засадени заедно.

Така краставичките в градината ви ще растат много по-бързо!

Засаждането на краставици не е трудно, просто е необходимо да се следват редица насоки, които правят условията им оптимални за тяхното ...

Две растения, които трябва да избягвате в близост до краставиците, са пъпеши и картофи. Също така не се препоръчва градинският чай да се използва като придружаващо растение до краставиците. Докато градинският чай не трябва да се засажда близо до краставици, риганът е популярно растение за борба с вредителите и може да се използва като спътник. Възможно ли е да се засадят краставици и картофи в близост?

Избягвайте да отглеждате краставици до картофите в градината си, особено при късните картофи. Това не е толкова полезно за краставиците, колкото за картофите. Краставиците допринасят за късната болест на късните картофи, което може да застраши цялата реколта.

Възможно ли е да засадите наблизо тиквички, тикви, пъпеши?

По някаква причина градинарите са на мнение, че не можете да засаждате краставици, пъпеши, тикви и други тиквени семки заедно, защото те ще се конкурират за хранителни вещества, ще опрашват кръстосано и ще повлияят на вкуса на плодовете. Макар че това може да изглежда логично, това не е поради една проста причина: краставиците и другите тиквени семки са различни подвидове. Те могат да имат подобни характеристики, но не могат да се кръстосват.

В същото време все още не винаги се препоръчва да се засаждат краставици до пъпеши и кратуни, особено в много малка градина. Всички тези растения имат подобни врагове на насекоми и комбинирането на два или повече вида в малко пространство ще покани всички местни вредители на виртуален банкет. Въздействието върху грижите за вашите краставици ще бъде по-трудно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com