Какво ни казват сънищата

4443
Какво ни казват сънищата
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек сънува. Независимо дали си спомняте или не, сънищата се случват, когато мозъкът навлезе в състояние на R.E.M - rapid eye movement, т.е. "бързо движение на очите по време на сън", или това е времето на активно сънуване. Оттук идва името и на популярната музикална група. Сънят е нещо естествено, подсъзнателно и се случва 6 пъти на нощ при възрастните (според Националната фондация за сън).

Тълкуването на сънищата е древно изкуство, а в наши дни се е превърнало в реална наука, чиято цел е да установи какви послания носят сънищата на всеки човек. Ето някои от най-честите сънища и тяхното тълкуване:

Когато сънуваш някого

Ако сънувате човек, когото харесвате (или дори обичате), показва колко голямо значение има той/тя за вас. Ако сънувате партньора си с друг, това не означава непременно, че ви изневерява. Това показва, че страстта в живота ви не е толкова силна, колкото може би ви се иска.

Ако умирате в съня си

Ако умирате в съня си, това не означава, че се страхувате от смъртта в реалния живот или имате неизлечима болест. Това означава, че нещо в живота ви върви към своя край - работа, връзка, начинание.

Ако ви пада зъб

Това означава, че събитията в живота ви така се завъртат, че вие нямате контрол над тях. Страхувате се от загуба на работа, влияние, губите посока. Подсъзнателно това се отразява на съня ви. Зъбите символизират вашата увереност. Клатенето или падането на зъб показва, че губите увереността си.

Ако сънувате птици

Това означава, че се надявате да получите вест от някого. Птиците символизират носенето на новина или информация за някого. В съня ви те показват подсъзнателното ви желаене да чуете за близък човек.

Ако сте в самолет насън

Ето защо това е най-полезната поза за сън

Сънят на страни е вреден за гръбначния стълб, и повишава вътреабдоминалното налягане в стомаха, каза главният кардиолог на свободна пра...

Ако летите в самолет, означава, че берете плодовете на скоростни промени във вашия живот. Така както самолетът излита рязко и драматично от земята и се устремява към небето, така и в живота ви се случват резки и драматични промени, за които сте мечтали.

Ако видите НЛО

Непознатото извънземно същество в съня отразява неизвестност и тайнственост. Обикновено това показва подсъзнателния ви страх от настъпването на нещо ново в живота ви. Колкото повече страх изпитвате насън, толкова по-голямо е нежеланието ви да се случи нещо ново в реалността.

Ако сънувате празна стая

Празната стая в съня показва, че имате нереализирани таланти. Колкото по-често сънувате празна или неизползвана стая, толкова повече врати ще ви се отворят в реалния живот.

От колко часа сън се нуждаете с напредването на възрастта

С течение на годините получаването на хубав и здрав сън остава толкова важно, колкото винаги е било. В крайна сметка, сънят, храненето ...

Любов

Ако сънувате, че сте влюбени или имате страстна връзка, това означава, че любов и страст ви липсват в реалния живот.

Ако губите контрол над управлението на колата си в съня означава, че сте в капан. Нямате достатъчен контрол над случващото се в реалния живот. 

Ако търсите някого насън

Това не е непременно свързано с конкретния човек, когото сънувате. Търсенето на човек в съня означава, че сте загубили себе си и се опитвате отново да се свържете с някои аспекти от личността си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com