Какво носи лош късмет у дома?

17602
Какво носи лош късмет у дома?
Снимка: iStock

Знаете ли какво носи лош късмет? Има много суеверия за това. Едно е сигурно! Пазете се от неща, които имат лоша аура и репутация. Ако искате да разберете какво носи нещастие в дома ви, не забравяйте да прочетете този текст и да се отървете от елементите в този списък.

Счупен часовник - символ на лош късмет

Гарван на прозореца, или знаците, които ни подсказват бъдещето

Птиците са чести гости на первазите и балконите. Живеейки рамо до рамо с човек, те не се страхуват от присъствието на хората, търсейки ...

Часовниците, особено тези възпоменателни, семейни, предавани от поколение на поколение, имат своя чар. Ако обаче се повредят и не можем да ги поправим, по-добре е да се отървем от тях от вкъщи. Суеверието казва, че часовник, който е спрял внезапно и неочаквано, отбелязва часа на бедствието. Според фън шуй неработещите устройства, които измерват времето, могат да причинят много щети. Такъв часовник у дома е символ на лош късмет и трябва да бъде премахнат от апартамента възможно най-скоро - предвещава смърт в семейството или сериозно заболяване.

Счупено огледало

Във всяка къща има огледало – те са чудесна декорация и оптически увеличават интериора. Въпреки това, има много суеверия по този въпрос. Според фън шуй то не трябва да бъде счупено, обезцветено или повредено. Винаги го поддържайте чисто и здраво. Също така е по-добре да не го поставяте пред леглото. Съществува и дългогодишно суеверие, че напукано огледало е седем години нещастие. Една драскотина в собственото си отражение също не е добра асоциация.

Остарял календар

Неактуалният календар е символ на лош късмет като счупения часовник. Според суеверията, едно задържане в повече от даден ден може да започне поредица от нещастия. За да избегнете лош късмет, не забравяйте да премахнете старите страници от календара.

Ако правите това при почистване на пода, ще привлечете парите в живота си

Почистването на пода е важно не само за чистотата и уюта в дома. Според езотериците то оказва влияние и върху финансовото благополучие ...

Кактуси у дома - истински символ на лош късмет

Кактусите са растения, които не изискват човешко внимание. Харесва се от тези, които нямат време да се грижат за цветята. Въпреки това хората, които вярват в суеверия, трябва да пропуснат притежанието на кактуси. Фън шуй показва, че растенията, които имат бодли (с изключение на розите), са пълни с негативна енергия и лош късмет, така че собственикът им трябва да бъде внимателен по този въпрос. Суеверните хора трябва освен от кактуси да се отърват от изсъхнали и сухи цветя.

Люлеещи се столове

Много хора обичат люлеещите се столове. Все пак да видиш люлеещ се стол, в който няма никой, напомня за най-лошите сцени от филми на ужасите. И има нещо в това, защото според ирландските суеверия празният люлеещ се стол привлича нечисти сили, които охотно сядат в тях.

Ловни трофеи и животински кожи

Веднага изхвърлете тези сувенири от дома си

Някои предмети, които са спомен от пътуванията ни, определено нямат място в нашия дом. Това се отнася най-вече за вещи, свързани с мито...

Въпреки факта, че ловните трофеи едва ли ще присъстват в съвременния интериор, те винаги могат да бъдат реликва от стари времена. Препарираните мъртви животни по стената са най-често срещаната украса в старите дървени къщи и вече никой не иска да ги има по стените в красивите им апартаменти. Такива "накити" носят най-лошия късмет, свързан със смъртта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...