Какво се случва с нас, когато спим с чорапи на краката си

23115
Какво се случва с нас, когато спим с чорапи на краката си
Снимка: iStock/Guliver

Ако си мислите, че сте единствени хора, които спят с чорапи, спокойно – не сте. Спането с чорапи е доста приятно, особено през студените месеци, когато няма нищо по-лошо за съня от студените крака. Качественият сън до голяма степен зависи от това да ни бъде топло. А и спането с чорапи е важно за цялостното ни здраве, защото човек може да настине от краката много лесно. Разбира се, има хора, които предпочитат да си легнат без чорапи, но бас ловим, че заспиват много по-трудно.

Истината е, че ако си легнете с чорапи ще заспите много по-бързо, защото краката ви ще бъдат топли. Те изпращат сигнал на мозъка, че е време за сън и той започва да се отпуска и да преминава в спокойна фаза много по-бързо. Когато краката са топли, кръвоносните съдове с тях се разширяват, което води до бързо заспиване. Освен това има и други ползи от спането с чорапи.

Ако имате суха кожа на краката, чорапите ще я направят по-мека. Това важи най-вече през студените месеци. Хубаво е преди лягане на хидратирате краката си с крем или друг подходящ продукт и да обуете памучни чорапи.

Спането с чорапи помага, ако страдате от синдром на Рейно – то се характеризира със студени крайници при стрес или ниска температура. Чорапите помагат за контролиране и правилно разпределяне на температурата по цялото тяло.

Именно заради разпределянето на телесната температура, чорапите ще ви помогнат да предпазите краката от изпотяване, а оттам водят и до качествен сън.

Изводът, който можем да направим, е, че за да спите пълноценно и да си осигурите необходимите часове качествен сън, е хубаво да си лягате с чорапи, особено когато времето навън застудее. Пълноценният сън пък е важен за спокойствието и здравето на целия организъм.

За да се наспите добре, ще ви помогне и топлата вана и баня точно преди сън. Тя ще отпусне тялото и ще го предразположи към лесно заспиване.

Хубаво е вечерята ви да се случи минимум 3 часа преди да си легнете, за да може организмът да смели и усвои храната да не ви е тежко след това. Може да изпиете чаша вода.

Заспивайте на приглушена светлина или на тъмно, за да предразположите мозъка и сетивата към съня. Добре е обстановката да бъде тъмна и тиха, за да заспите по-лесно. Ако обаче не можете да спите на тъмно, изберете нощна лампа с мека светлина, която да не дразни очите и съзнанието ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...