Какво се случва в тялото, ако спрете да ядете преработени храни?

3386
Какво се случва в тялото, ако спрете да ядете преработени храни?
Снимка: iStock/Guliver

Преработените храни са предварително сготвени, замразени, опаковани или хранително модифицирани. Минимално преработените храни са пакетирани или консервирани за максимална свежест, като консервирани домати, нарязани зеленчуци, риба тон или замразени плодове. Силно преработените храни са готови за директна консумация.

Как преработените храни влияят на здравето ни?

Преработените храни са свързани с преяждане и наддаване на тегло, тъй като могат да бъдат с високо съдържание на калории. Яденето на предварително преработени храни е свързано с повишен риск от сърдечни заболявания. В същото време променят чревната флора. За разлика от пресните храни, преработените храни се обработват за подобряване на вкуса и удължаване срока на годност. За това се използват сол, захар, мазнина и изкуствени съставки. Това води до увеличен прием на натрий, захар или мазнини. Преработените храни са бедни на основни хранителни вещества като фибри. Освен всичко друго, преработените храни причиняват затлъстяване.

10 златни правила за храненето, които трябва да следвате

Колкото по-бързо и по-лесно може да приготво едно ястие, толково е по-нездравословно. Това са така наречените ултра обработени продукти, които ви съблазняват с неустоимия си вкус и най-вече с факта, че веднага са готови за консумация или трябва само да се затоплят в микровълновата.

Добра стратегия е да търсите най-малкото количество мазнини, сол или захар върху етикетите, за да можете да изберете най-здравословния вариант. Ежедневният прием на преработени храни влошава качеството на съня, засилва чувството на тревожност, води до поява на киселини, летаргия и намаляване на либидото.

Какви са ползите за здравето ни, ако спрем преработените храни?

Ще подобрите състоянието на косата и кожата

За да бъдете красиви, се нуждаете от ценни хранителни вещества. Всичко това може да получите от пресните плодове и зеленчуци, а не от преработените храни. Спрете да ядете нездравословни храни и ще забележите положителна промяна в състоянието на косата и кожата.

Ще отслабнете

Преработените храни са богати на калории и водят до натрупване на излишни килограми. Те не носят енергия, ето защо трябва да ограничите или напълно да спрете приема им. Така ще намалите теглото и ще се чувствате по-добре.

Японски правила за здравословно хранене

Ще спите по-добре

Пълноценният сън е важен за вашата кондиция през деня. Преработените храни забавят метаболизма и пречат на здравия сън. Научете се да избягвате консумацията им и ще имате спокойна нощна почивка, събуждайки се свежи и отпочинали.

Подобряване на стомашно-чревния тракт

Няма да страдате от запек или подуване, защото свежите плодове и зеленчуци имат отлично усвояване на хранителните вещества. Преработените храни са честа причина за неразположение в зоната на стомаха и с тяхното ограничение ще забравите за дискомфорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com