Какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да ядем захар

45986
Какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да ядем захар
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Захарта се крие в неподозирани хранителни продукти. Оказва се, че приемаме до 900 калории дневно само от захар, което изобщо не е малко, особено ако искате да свалите накой килограм.

Захарта не е полезна за тялото ви, а и съдържа прекалено много калории, които в последствие се превръщат в излишни килограми. Приготвили сме някои факти, които може би ще ви накарат да спрете да ядете захар завинаги.

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да ядете захар.

Ще се отървете от акнето

При голяма част от хората, неприятните пъпки се дължат на консумацията на прекалено много захар. Захарта има силата да възпали всичко, в това число и кожата ви. Дори да се откажете само от подсладените и също толкова вредни газирани напитки, ще видите разлика в състоянието на кожата си много скоро. А ако спрете захарта напълно, ще се радвате на свежа и чиста кожа.

Сърцето ви ще се чувства добре

Захарта повишава нивото на инсулин, което от своя страна повишава кръвното налягане и пулса. Ако спрете захарта, лошия холестерол ще намалее с 10%, а триглицеридите с 20-30%.

Какво се случва с организма ни когато спрем да ядем хляб

Напоследък манията по нисковъглехидратната диета набира все повече сили. Хлябът е забранен. Пастата – надценявана. Диетолозите ек...

Ще сте в добро настроение

Много хора си мислят, че захарта подобрява настроението и обикновено сладките хранителни продукти са най-често консумираните в период на депресия. Това обаче не е така и всъщност сладкото изобщо не ви успокоява, просто спрете да се заблуждавате. Ако спрете да си позволявате „малко шоколадче“, когато не се чувствате психически добре, тялото ви ще свикне.

Ще се спасите от диабета

Захарта образува мазнинен слой около черния дроб, което пречи на работата на панкреаса, който от своя страна отговаря за инсулина. Ако спрете захарта, постепенно тялото ви ще обработи ненужните количества, които са се натрупали в тялото си и ще влезете във форма, а диабетът ще стои на страна от вас.

Ще подобрите съня си

Какво се случва с тялото ни когато спрем алкохола

Запознайте се с историята на една млада дама, която разкрива как решението да спре алкохола се е отразило на фигурата й. Тя се казва Ас...

Много хора се заблуждават, че сладкото дава енергия. Да, дава, но тя е нестабилна и след много малко време пак се чувствате изморени. Много е важно да спрете да хапвате сладко след обяд, защото това ви пречи да се наспите добре през нощта. Опитайте се да замените сладкишите с фреш или някакъв плод и само след няколко седмици ще осъзнаете колко по-добре се чувствате.

Ще станете по-умни

Прекалената консумация на захар пречи на комуникацията между мозъчните клетки. Това възпрепядства умението за учене и запаметяване. Ако искате да сте умни не яжте захар и опитайте да откажете и децата си от нея.

Ще свалите излишните килограми

Ако спрете захарта, ще започнете да се концентрирате върху по-здравословни храни и неусетно ще свалите излишните килограми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Безплатни консултации с неврохирург в София

Тези 5 храни могат да предизвикат отравяне или алергии

Лекар: Това е най-вредната закуска за червата

Най-добрият плод за холестерола, който помага за отслабване

Кардиолог: Този витамин намалява лошия холестерол

Канела - какво ще се случи с червата ви, ако всеки ден ядете тази подправка

Най-добрият сутрешен навик за сърцето - кардиолог разкри какво прави всяка сутрин

Три лека от народната медицина за нормализиране на кръвното налягане

Специалисти: Яжте риба поне два пъти седмично

Как да определим, какво е здравословното количество вода, което трябва да пием

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com