Какъв човек си според римския хороскоп

74797
Какъв човек си според римския хороскоп
Снимка: iStock/Guliver

Римските мъдреци определяли характера на хората според датата им на раждане, оприличавайки ги с птици. Вижте какво твърдят за вас и ще се убедите колко точни за предсказанията им. Що за птица сте вие, определя датата ви на раждане.

Феникс: 1-31 януари

Според древните мъдреци той е митичната Жар птица, която умира, принасяйки се в жертва за доброто на другите. Тя символизира възкресението и безсмъртието. Носи късмет и благодат. Никому не вреди, тъй като се храни само с капки роса. Свързват я с розата на Райската градина; с Христос, който изгоря под жаркото слънце, разпънат на кръста, но възкръсва на третия ден, побеждавайки смъртта.

Фениксът има отношение към слънчевата енергия и преобразуванията, които стават в Космоса. Хората, родени през януари, имат силна воля и несломим дух. Не се страхуват да кажат истината в очите, дори и това да им вреди. Имат оригинални хрумвания, а природната интелигентност им помага леко да се справят с всяка ситуация, дори и да е доста заплетена. Бързо схващат и бързо отговарят.

Интуицията им е много силна и ако я слушат, никога няма да сгрешат. Обичат да помагат на хората около себе си и са способни на големи жертви. Никога не губят своя оптимизъм и силната си вяра. Не бива да забравят, че "Желязото се кове, докато е горещо".

Кълвач: 1-29 февруари

Той символизира могъщата магическа сила и е смятан за пророческа птица. Представяли са го за пазител на Зевс (Юпитер); пазител на Ромул и Рем и пр. Кълвачът е арийската птица на буреносния облак, а праисторическите северноамерикански индианци я олицетворявали с бога на войната.

Хората, родени през февруари, са много сърдечни и добронамерени. Имат остър ум. Те са прозорливи и сдържани. Обичат да помагат на изпадналите в беда, без значение дали се отнася за техни близки или съвсем непознати хора. Те имат силно развито чувство за дълг и стриктно изпълняват своите задачи.

Силно емоционални са и ако се влюбят, са способни на всякакви жертви в името на любовта. Нерядко вършат големи глупости под диктовката на своите чувства, но веднъж осъзнали, че грешат, се отдръпват, за да не се върнат никога повече. За тях е в сила поговорката: "Не оставяй питомното, за да гониш дивото".

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com