Кои летни билки ще донесат късмет на различни знаци на зодиака

6234
Кои летни билки ще донесат късмет на различни знаци на зодиака
Снимка: iStock/Guliver

Още в дълбока древност  хората искрено вярвали в лечебните и дори магически способности на растенията. Има мнение, че обичаите на предците могат да помогнат на съвременния човек да улови късмета.

Астролозите препоръчват през юли да прекарвате повече вере, сред природата. И по време на краткото си пътуване можете да направите нещо полезно - да съберете билката-амулет, съответстваща на зодиакалния ви знак, която ви ще предпазва от несгоди цяла година.

Не забравяйте след като я съберете, да я изсушите и ще бъде много полезно, ако поставите тази суха билка в малка торбичка, която ще лежи или до главата ви, или периодично ще я носите със себе си.

Пелинът е идеален за Овена, за да укроти прекомерните си емоции, които често водят до сериозни конфликти. Това растение расте в много региони на страната, няма да е трудно да го намерите. За Телеца най -добрият защитник ще бъде ментата, която също е много достъпна и също така невероятно ароматна билка - тя ще ви подкрепи в моменти, в които трябва да сте твърди и да укрепите позициите си. В допълнение, ментата помага за подобряване на материалния аспект на живота, отваря нови начини за финансови инвестиции.

За Близнаците лавандулата ще бъде покровителка на годината. Намирането на това растение по поляните може да е трудно. В този случай можете да си купите изсушени клони и да ги използвате, но е по-добре да ги съберете сами. Раците ще помогнат да се почувства прилив на сила и енергия от жълтурчета. Той ще се превърне в истински мотиватор за нови постижения.

За Лъвовете това е детелината. Това е билката за любовни напитки. По-рано се смяташе, че трябва да намерите цветовете ѝ и не забравяйте да ги ядете заедно. За Девите  това е лилия - онова растение, без което Дева не може да си представи. Лилията ще ви придаде изтънченост и елегантност. За Везните това е коприва, защото тя винаги расте на храсти, с цялото „семейство“, а Везните са сдвоени знаци. Трябва да намерите най-пресната, най-малката коприва и да я изсушите, съветва астрологът.

Стрелецът има нужда от живовляк, за да успокои душата си. Представителите на този знак са много замислени, сериозни, но понякога твърде емоционално необуздани ... Спомняте ли си как в детството сте слагали лист от живовляк върху рана и сте били сигурни, че по-скоро ще се излекувате с него? Ето как това растение действа на Стрелец. Психическите рани ще бъдат излекувани от живовляка.

За Скорпионите невенът е особено мощен. За Козирозите  жълтият кантарион е идеален. Това е билката, която може да ги отърве от страховете. Това, от което се нуждаете сега. Метличина ще даде спокойствие и свобода на Водолея, а  обикновена еднозърненка ще помогне на Рибите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com