Кои са задължителните храни в нашето меню?

7854
Кои са задължителните храни в нашето меню?
Снимка: iStock/Guliver

Не винаги изразът “здравословно хранене” предизвиква в нашето съзнание картина и асоциация за вкусна храна. Често живеем с мисълта, че да се храним здравословно, непременно е скъпо. Разбира се, за да бъде здрав човек е необходимо да намери добрия баланс между забързаното ни и натоварено с липса на време ежедневие, с време за спортуване, срещи с хора, които ни влияят положително, време за почивка и за самите нас.

Понякога дори грижата за най-близките ни хора ни отвлича от необходимостта да се грижим за себе си, без да си даваме сметка, че нашето здраве, вътрешен комфорт и усмивки по лицата ни, са също толкова важни за тях, колкото и техните за нас. Важно е да осъзнаем,че грижата за нас е отговорност, а не егоизъм, споделя Севда Димитрова от Мастър Шеф. Ето, кои са и задължителните здравословни храни, съобщават от foodpanda.

Държавата няма да даде храни на бедните през тази зима

И тази зима бедните хора, които имат право на хранителни продукти по оперативната програма на ЕС, няма да си ги получат. За поредна го...

1. АВОКАДО – богато на витамините А,K,C,E и минерали като желязо, магнезий, цинк, то има антиоксидантно действие, което спомага за изхвърляне на токсините от тялото.

2. МОРСКА ХРАНА – различните видове морска храна носят различни ползи и хранителни вещества със себе си, но всички те са естествен източник на витамини и минерали, подхранват здравето на сърцето, богати източници са на Омега-3 мастни киселини, които спомагат да се намали риска от развитие на болестта Алцхаймер.

3. СПАНАК – Попай донесе истинска слава на този зеленчук. Родителите насърчават, често с надежда, децата си да консумират повече спанак,за да станат силни, като Попай. Лесно може да се добави спанак към сандвича за училище, вместо маруля например.

4. ЧЕРЕН ШОКОЛАД – с високото си съдържание на какао, той е един от най-добрите източници на антиоксиданти на планетата.

5. ДОМАТИ – колкото и да е чудно,доматът се нарежда също сред най-здравословните и вкусни храни. Италианската дума “Pomodoro” в превод означава “ябълка от злато”.

Изтеглят заразени със салмонела детски храни от 83 страни

Общо 12 милиона кутии с детски храни, заразени със салмонела, на компанията „Лакталис“ ще бъдат изтеглени от 83 страни, съо...

6. БРОКОЛИ – думата “броколи” означава “разклонение” или “цъфтящи върхове на зелето”. Най-добре е да се консумира сурово или почти без никаква термична обработка.

7. Soursop (Гравиола) – този малко познат плод е зареден с изключително важни за човешкия организъм съставки. Доказано помощно средство е за лечение при повечето видове рак.

8. ТУРМЕРИК – съдържа биоактивни съединения и мощни лекарствени свойства. Тези съединения се наричат куркуминоиди,най-важният от които е куркуминът, а той е основната активна съставка в куркумата.

9. КЕЙЛ – той е сред най-хранителните на планетата. Много богат на витамин А,К,С, както на калций, мед, калий, магнезий. Зареден е с мощни антиоксиданти, помага за понижаване на лошия холестерол.

10. ЧЕСЪН – в миналото се е използвал  не толкова за консумация, колкото заради лечебните му свойства. Днес е неизменна част от кухнята на цял свят.

С кои храни да консумираме червено вино?

Червеното вино е най-консумираният вид, като го следват бялото и на трето място розето. Цветът на червеното вино варира от интензивно в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...