Кожата ни предупреждава какво не трябва да ядем

2488
Кожата ни предупреждава какво не трябва да ядем
Снимка: iStock/Guliver

Зачервяване или нетипичен цвят на кожата, както и различни възпалителни ефекти са причина за неправилното хранене. Много научни изследвания сочат ефекта от храненето върху кожата, пряката връзка между приема на храна с красотата и здравето на кожата. Може би най-лесният и бърз начин да поддържате здравословна, балансирана диета, а оттам и пътят към здрава, млада и красива кожа, е да следвате препоръките на група изтъкнати лекари и диетолози.

Някои видове храни не са изобщо здравословни и влияят неблагоприятно на външния ни вид, особено на кожата. Например, злоупотребяване на приема на  с алкохолни напитки, захарни храни, млечни и богати на глутен храни може да причини преждевременното стареене на нашата кожа. Лекарите са на мнение, че няма как да се направи списък с общи диетични правила, защото  всеки човек е индивидуален - някой може да пие много мляко без последици, а за друг би предизвикало обривна реакция. Всеки трябва да полага грижи за своята кожа и да се научи да преценява по нейното състояние, кои продукти влияят неблагоприятно върху нея.

Как да поддържаме лицето си младо и сияйно за максимално дълго време

Карън Хейс е главен изпълнителен директор на козметичната марка S'eau Primа и ни дава 6 съвета за грижа за кожата, които ще ни помогнат...

Злоупотреба с алкохол

Алкохолът води до дехидратация на кожата, разрушава колагеновия протеин, пречи на работата на ензимите, които инхибират възпалителните процеси и провокира притока на кръв към повърхността и. Най-често по лицата на хора, които не пропускат възможността да изпият няколко чаши вино или друг алкохол, могат се наблюдават следните признаци на стареене:

•         бръчки;

•         отпусната кожа;

•         разширени пори;

Кои продукти за грижа за кожата не трябва да се смесват?

При ежедневната грижа за кожата подбирайте внимателно козметичните продукти, които може да се допълнят взаимно. Прочетете статията, за ...

•         подуване на клепачите;

•         зачервяване на зоната между веждите, носа и бузите.

За да поправите това, е добре да спрете консумацията на алкохол за поне 3 седмици. След почивка е позволено да се пие вино по схемата: 80% от времето да се въздържате и да се пие само 20% от времето. По-добре е да се даде предпочитание на вина с ниско съдържание на захар.

Злоупотреба със захар

Ако обичате сладкото и имате слабост към злоупотреба с него, това със сигурност ще се отрази вашата кожа. Захарта провокира загуба на еластичността на колагеновите влакна, неправилното разпределение на мазнините, дисбаланс на бактериите в червата, увеличаване на производството на инсулин и съответно на хормона на стреса.

Не ви трябва дерматолог, 7 начина да спрете сами остаряването на кожата

В даден момент с напредването на възрастта нашата кожа започва да се отпуска, нивата на колаген се понижават и се появяват първите бръч...

Злоупотреба с млечни продукти

Не всички хора понасят добре лактозата и тялото може да изразходва много енергия за усвояване на прясно и кисело мляко, сирене и други млечни продукти. С напредване на възрастта, броят ензими, които помагат за смилането на лактозата, намалява. Прекаляването с консумиране на млечни продукти може да накара имунната система да отделя възпалителни вещества, които ще засегнат не само кожата, но и всички органи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com