Колко пъти на ден е добре да си мием лицето?

2583
Колко пъти на ден е добре да си мием лицето?
Снимка: iStock/Guliver

Кожата на лицето е една от най-деликатните зони в нашето тяло, на което трябва да обръщаме внимание. Лицето ни винаги е подложено на най-тежките условия – слънце, вятър, фини прахови частици и всичко това без да можем да го предпазим с шал, дреха или каквото и да било друго.

Покрай обстановката с COVID-19 маските са още едно допълнително нещо, което поставяме на лицето си, с което задържаме микроби и влага за по-дълго време и влияем негативно на кожата си. Освен това много хора избират да измият лицето си със сапун, когато се приберат от разходка навън или от работния ден, за да премахнат всички потенциални вируси, които може да хванали на път за вкъщи. Сапунът обаче е най-неподходящият продукт, който можете да използвате за кожата на лицето си, защото той изсушава и прави кожата по-груба.

Как да спасите силно дехидратираната кожа?

Всяка кожа, независимо от нейния тип (суха, нормална, комбинирана, мазна), може да пострада от дехидратация. Тогава се появяват усещани...

Козметичният хирург и дерматолог Пол Бануел заявява, че оптималната честота за миене на лицето е два пъти на ден, не повече. Непременно трябва да премахвате внимателно грима си, преди да измиете лицето си с вода, защото това помага на порите да дишат. А запушените пори водят до появата на неприятно акне и черни точки, както и омазняване на кожата. Твърде честото миене на лицето води до изсушаване на кожата и загуба на естествения ѝ защитен слой.

Задължително трябва да почиствате кожата на лицето си сутрин, когато станете от сън и вечер, преди лягане. Много специалисти дори казват, че измиването с чиста вода и по-малкото намеси на химикали се отразяват много по-добре на кожата. Така че използвайте чиста вода, мека кърпа и поддържайте хигиената на лицето си с по-нежни или почти никакви продукти, за да запазите естествената ѝ защита и блясък.

Експертът съветва още да се избягват продукти за стягане на кожата на спиртна основа, защото спиртът изсушава кожата дори повече от сапуна и премахва естествените липиди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com