Комедийната актриса Бети Уайт навърши 99 години и разкри тайната на дълголетието

15665
Комедийната актриса Бети Уайт навърши 99 години и разкри тайната на дълголетието

На 17 януари златното момиче на Холивуд - Бети Уайт навърши 99 години.

Легендарната телевизионна звезда става известна с ролята си на Роуз от сериал "Златни момичета", стартирал през 1985 година. За ролята си тя е отличена с награда "Еми". Бети участва в още много продукции, сред които сериалите "Жега в Кливланд" и "Дързост и красота", както и филмите "Предложението" и "Изгубеният Свети Валентин".

Бети Уайт е родена на 17 януари 1922 г. в Оук Парк, щата Илинойс. Кариерата й започва през 1939 година, 3 месеца след като завършва гимназия. Актрисата не спира да приема работни ангажименти и днес, изявява се пред камера, озвучава анимационни филми и сериали.

Бети няма деца, но има три брака, от които последният продължава 20 години до смъртта на съпруга й Алън Лъдън през 1981 година.

Винаги е била известна като защитник на животните и е мечтала да стане лесовъд и горски рейнджър, въпреки че по онова време кариерата на лесовъд не е била достъпна за жените. Когато Уайт е на 88 години, Службата по горите в САЩ я назначава за почетен лесовъд.

Актрисата е дългогодишен поддръжник на различни природозащитни организации като Monterey Bay Aquarium, Wildlife Learning Center и Actors and Others for Animals.

Говорител на звездата сподели, че актрисата е искала да направи голямо празненство по повод рождения си ден, но пандемията е променила тези планове. Подобно на мнозина тя се е съобразила с ограниченията и нуждата от изолация, наложени заради коронавируса. Бети Уайт прекарала празника у дома със скромна компания от най-близките й.

Запитана как точно ще отпразнува 99-ия си рожден ден, комедийната звезда отговори: "Дори и да не ме бяхте попитали, щях да ви кажа. Тъй като не мога да тичам 1,5 километра всяка сутрин, заради пандемията, както обикновено ще храня двете патици, които ме посещават всекидневно", пише БТА.

Миналата година любимата баба на Америка сподели, че изключително много цени факта, че въпреки преклонната си възраст, се радва на добро здраве. Тя дори се пошегува, че поддържа младежката си форма с водка с мартини, въпреки че не я бива особено в пиенето и рядко посяга към чашката.

Обикновено на рождения си ден Бети има десетилетна традиция да играе покер с близки приятелки. Желанието й тази година вероятно отново е Робърт Редфорд да ѝ се обади, за да ѝ честити специалния ден. Когато навършваше 97 години, актрисата се пошегува, че това е единственият подарък, който би искала да получи. 

Двамата си партнират във филма "The Proposal" ("Предложението"), където Уайт влиза в ролята на бабата на Рейнолдс. През годините актьорът многократно е говорил за живота на кино легендата и каква следа е оставила тя в Холивуд.

Вижте кои са холивудските актриси с най-високо IQ

В съвременната масова култура да си интелигентен и добре образован става все по-модерно и важно – почти колкото привлекателния въ...

През 2016 г. актрисата разкрива тайната на дълголетието и младежкия си външен вид. Тя обяснява, че всичко е свързано с любовта към животните. 

Тази година Бети Уайт говори за рождения си ден пред списание "People" и споделя съвети за това как винаги да намираме по-хубавата страна на живота:

"Аз не гледам към негативната страна. Позитивната е много по-забавна. Бъдете позитивни, защото негативизмът състарява“, казва тя пред изданието.

През годините актрисата стана в пример за това как да живеем дълго и добре, превръщайки се в национално и холивудско съкровище. „Благословена съм с добро здраве. Затова навършването на 99 е същото като навършването на 98 години“, казва тя пред сп. "People". Това, което все още я държи бодра, е чувството ѝ за хумор.

Най-очакваните филми за 2021 година

Филмовата индустрия се оказа една от най-засегнатите от ефекта на коронавируса през 2020г. Много от големите студиа пренаредиха графици...

„Никога не се взимайте насериозно. Може да лъжете другите, което аз не правя, но никога не трябва да лъжете себе си“.

Доближавайки се до 100-те години, Бети споделя простия си съвет за дълъг и щастлив живот.

„Отново е чувството за хумор. Просто гледайте от позитивната страна на живота и забравете за негативната. Тя взима твърде много от енергията ви“.

Звездата се шегува, че трябва да благодари и на агента си, който постоянно ѝ дава задачи и роли, за да я поддържа жива и ангажирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com