Котето Мишо е победител в конкурса за най-дълголетна котка в България

17672
Котето Мишо е победител в конкурса за най-дълголетна котка в България
Снимка: Nestle

20-годишният котарак Мишо спечели първия по рода си конкурс, търсещ най-дълголетната котка в България. Организаторите на надпреварата от PURINA® PRO PLAN® го избраха след финален преглед на кандидатурите на трима участници, навършили 20 години, съобразявайки се не само с възрастовия критерий, но и с възможността на участника да предостави достоверни данни за своите години.

Котаракът Мишо успя да се пребори с други 150 претендента за наградата и ще получи парти по случай рождения си ден, както и безплатна храна за неограничен период от време. Организаторите от PURINA® PRO PLAN® нарушиха регламента и вместо 100 предвидени допълнителни награди, ще дадат подарък на всички котки, включили се в надпреварата - 1,5 кг. храна PURINA® PRO PLAN® и ваучер за профилактичен преглед, които могат да получат в най-близката клиника.

Митове и нагласи към кастрацията, които ни пречат да вземем информирано решение за своята котка

Ако се интересуваш от котки, то вероятно си се сблъскал с безброй много мнения за и против кастрацията, някои от тях дори доста крайни....

Отвъд забавния елемент, инициативата целеше да докаже, че кастрираните котки живеят по-дълго, тъй като кастрацията е най-добрата превенция на редица заболявания при котките. Дали котаракът Мишо е кастриран? Да! Собствениците му са взели това решение, за да намалят тревожността му, а също и маркирането на територията у дома. За участие в конкурса те предоставиха неговия паспорт с всички профилактични прегледи и имунизации като доказателство не само за годините, но и за доброто му здравословно състояние.

След приключване на конкурса организаторите от PURINA® PRO PLAN® са обнадеждени за нагласите към кастрацията в България, тъй като 80% от всички участници в него са кастрирани. Напомняме, че по регламент в надпреварата имаха възможност да се включат котки над 10-годишна възраст, а високият процент затвърждава връзката между кастрацията и дълголетието на домашния любимец.

Разбира се, в добрата грижа влиза и правилният избор на подходяща за котето храна. Специалистите напомнят винаги след кастрация да избираме храна за кастрирани котки, която намалява риска от затлъстяване. На помощ идват продуктите на PURINA® PRO PLAN®, разработени в следствие от дългогодишни научни проучвания, които осигуряват едновременно храна и защита. Благодарение на формулата си OPTIRENTAL® с антиоксиданти, аргинин и омега 3 мастни киселини, храната PURINA® PRO PLAN® спомага за поддържането здрави бъбреци и на идеално телесно тегло. Разработена от ветеринарни лекари и експерти в храненето, пълноценната храна подпомага здравословното състояние на котето и удължава времето, което прекарваме с домашния си любимец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com