Котките мразят тези 14 неща, не ги правете

28482
Котките мразят тези 14 неща, не ги правете
Снимка: iStock/Guliver

Няма съмнение, че котките са мистериозни същества. Макар да са мили по своя си начин, има дълъг списък от неща, които не обичат. Ако искате котката ви да е щастлива, трябва да знаете, че тя мрази ето това:

1.  Миризми
Котките са чувствителни на аромати, но има някои определени миризми, които истински мразят. Някои от вас доста ще ви изненадат. Котките не понасят аромата на цитрус, розмарин и мащерка. Не яжте банани или горчица близо до тях, не дръжте лавандула. Не са почитател и на ментата.

2. Прекалено внимание
Ако имате котка вкъщи, сте забелязали колко независими същества са те. Котките не понасят прекаленото внимание, с което ги обграждате. Уважавайте личното им пространство и не ги карайте насила да прекарват много време с вас. Оставете ги да се движат свободно, те сами ще ви покажат кога имат нужда от вашите любов и внимание.

3. Липса на внимание
Да, изглежда объркващо. Веднъж ви мразят, ако им досаждате с внимание, а друг път, защото не ги забелязвате. Когато се галят в краката ви, имат нужда от вашето внимание, опитайте се да откликнете. Те не обичат да прекарват дълго време сами. Ако ви се налага да отсъствате от дома, погрижете се да осигурите близък, който да не ги кара да се чувстват самотни.

Могат ли котките да лекуват?

От древни времена се говори за способността на котките да лекуват определени болести на своите стопани. Ако имате котка, вероятно сте з...

Защо котката трябва да спи в леглото ви

4. Лекарства
Всеки, който има котка, знае колко мразят да вземат лекарство, независимо дали е течност или хапче. Трудно може да промените това. Опитайте да смесите лекарството с храна, която особено обичат.

5. Развалена храна
Котките са много чувствителни на миризми и веднага надушват развалената храна. Сухата храна се разваля по-бавно, така че, ако искате да си осигурите спокойствие, давайте им по-често гранули и друга суха храна, а не течна, която се разваля по-бързо.

6. Съревнование
Ако донесете нова котка в дома си, макар и за малко, вашият домашен любимец няма да е очарован. Котката ви вече си е маркирала територията, ще се отнася агресивно към всеки нов пухкав посетител в дома.

7.  Силен шум
Котката ви се стряска, ако изпуснете шумно нещо на пода. Котките мразят силния шум, плашат се лесно. Не се учудвайте, ако се крие под дивана, докато слушате шумно музика или играете на любимата си шумна видео игра.

8. Да ги галете по коремчето
За разлика от кучетата, котките мразят да ги галите по коремчето. Зоната около стомаха им е най-уязвима. Избягвайте да пипате там, защото неочаквано могат да забият нокти във вас. Ако много държите да ги пипате, концентрирайте се върху брадичката и зоната зад ушите.

9. Банята
Опитвали ли сте да къпете котката си? Съчувстваме ви. Котките мразят банята. Те се грижат сами за тоалета си, като се къпят сами, облизвайки козината си. Все някога ще се наложи да ги изкъпите, ако са се изцапали с нещо, което трудно се отстранява. Ако планирате баня, осигурете достатъчно кърпи и котешки шампоан. Пуснете леко душа на приятна температура, но не прекалено гореща. Котките са привикнали на дъжда, така че душът за тях е по-малко стресиращ от банята. Нанесете нежно шампоана, използвайки успокояващ глас по време на процеса.

10. Фризьор
Като децата, котките не обичат да ги решете или подстригвате. Ако се налага, използвайте момент, когато котката ви е спокойна и гальовна. Започнете нежно да я решете. Направете пауза, ако се развълнува и продължете спокойно.

Чувство за хумор и любов към котките - косвени признаци за висока интелигентност

Знаете ли, че косвените признаци показват наличието на висока интелигентност у човека? Е, кой би си помислил, че това може да е любов к...

11. Непознати
Котките се страхуват от непознати. Ако някой непознат за тях влезе в дома ви, дръжте ги на разстояние един от друг.

Как да изберем котка според зодията си

12. Промени
Котките са същества на навиците и не обичат промените. Промените може да са малки като купичката им за вода или тоалетната, или нещо голямо, като преместване в нов дом. И в двата случая, няма да са доволни.  

13.  Ниски температури
Котките обичат топлината и комфорта и мразят студа.

14. Да ги гледат втренчено
Опитвали ли сте да гледате котката в очите? Едва ли това приключва добре. За тях това е знак за доминантност и агресия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com