Кътчетата от света, които си заслужава да видите

7639
Кътчетата от света, които си заслужава да видите
Снимка: Pixabay.com

Често се чудите кои дестинации да посетите, нали? Някои кътчета са толкова красиви, че не е достатъчно да ги видите само на снимка или в някой филм.

Има местенца, които рядко са забелязвани от хората, а са толкова невероятни. През зимата, често си мислим, че не е време за пътувания и пътешествия, но ако сте от онези хора, които обичат топлото време и дългите, слънчеви дни, ето няколко места, които да посетите точно сега, когато у нас времето започва да се разваля.

Перфектните дестинации, които трябва да посетите тази есен

В еднообразното ежедневие имаме нужда от някое друго приключение, което да ни разведри и да ни откъсне поне за малко от работата и стре...

1. Сием Реап, Камбоджа 

Камбоджа предлага на своите туристи уникални културни богатства, въпреки че не е от най-известните туристически центрове. Там можете да се насладите на храмовия комплекс Анкор, който е признат за едно от чудесата на света. Много е приятна и разходката край езерото Тонле Сап. Камбоджа има какво да предложи на своите посетители, цените са ниски, а на вас остава само да организирате пътуването до там. В моментът, в който стъпите в Камбоджа, ще бъдете изумени.

2. Роатан, островите Бай 

Изгубеното море в Тенеси (СНИМКИ)

Пещерите са известни и използвани още от времето на индианското племе Чероки. От мъничък естествен отвор, пещерата се превръща в серия ...

Това е едно райско кътче, което е неизвестно за туристите. Свежата природа и кристално чистата вода, примесени с усамотението, което цари там са прекрасния избор за почивка. Едно тихо и диво местенце, на което можете да си отпочинете и да се откъснете от забързания начин на живот. Плажните ивици със ситен бял пясък и красивите палми по него ще ви пренесат в една истинска, тропическа приказка. Ако искате просто да отпочинете, излежавайки се, то определено това е вашето място. Ако пък искате приключение в търсене на непознатото, също няма да сбъркате.

3. Маракеш, Мароко 

Природните богатства на това местенце, разнообразното културно наследство и специфичната екзотика на Мароко привличат все повече туристи всяка година. Маракеш е наречен още „Розовият град“, където дори търговията е романтика. Уникалната архитетура ще ви пренесе в една приказка , а именно „1001 нощи“. Ако отидете там не пропускайте да се насладите на уникалния ментов чай със стръкчета свежа мента и много захар. Разходете се в пустинята е се насладете на една ориенталска атмосфера, която ще ви накара да се влюбите.

4. Куско, Перу 

Вълшебната река, която тече в пет цвята (СНИМКИ+ВИДЕО)

Много хора я наричат “Течната дъга”, поради разнообразието от жълти, черни, зелени, сини и червени цветове. Това е реката &...

Това е едно мистично място, което би харесало на всеки. Куско е място на контраст между местните стилове и съвременните тенденции. Често се случва туристи да забелязват случайно красотата на този град и без да са го планирали остават по няколко дни заради пленяващата погледа обстановка. Първото нещо, което не остава незабелязано са стените на инките. Това са огромни гранитни блокове, които са останали непокътнати и до днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия