Лакирате ли се правилно?

2711
Лакирате ли се правилно?
Снимка: iStock/Guliver

Добре лакираните нокти, без да цапате кожата, без да оставяте бучки, без да оставяте слоеве, е сериозна задача, която понякога може да бъде доста сложна и поради тази причина я оставяме в ръцете на професионалните козметици. Но истината е, че следвайки няколко прости съвета, е възможно да си направите красив маникюр у дома и в резултат да получите перфектно поддържани и декорирани нокти. 

Стъпки, които трябва да следвате:

5 хитрини за перфектни нокти

Вашите ръце и нокти са като визитна картичка: винаги видими и почти винаги непокрити, те се нуждаят от подходяща грижа, за да изглеждат...

1. Преди да започнете да рисувате ноктите си, важно е те да имат безупречен външен вид. И за това ще е необходимо, преди да нанесете лака, да премахнете кожичките и да ги овлажните, да изпилите ноктите, за да им придадете желаната форма и да премахнете всички останали замърсявания с помощта на памучен тампон, навлажнен с малко лакочистител.

2. Сега ноктите ви ще бъдат готови да бъдат лакирани с цвета, който ви харесва най-много. Разбира се, нещо, което не трябва да забравяте, е предварително да нанесете слой прозрачен или втвърдяващ се емайл, тъй като с това ще можете да укрепите ноктите и емайла.

3. Когато нанасяте емайла върху ноктите е важно да го направите от средата и да го удължите вертикално. Следвайте една единствена посока и ще видите как ще изглеждат напълно гладки и добре боядисани. Препоръчително е да не използвате твърде стари емайли, тъй като единственото което постигат, е да създават дебели слоеве и да оставят бучки. 

4. Преди нанасяне на емайла е необходимо да разместите малко съдържанието. В идеалния случай поставете бутилката между ръцете си и я завъртете хоризонтално.

Какво казват ноктите за здравето ви?

В Източната медицина хората съдят за здравето на човека по нокътната му плочка. Ако в нас има вътрешни промени, то тялото ги отразява и...

5. За да не се отлепи лакът за нокти, нанасяйте тънки слоеве през цялото време. Избягвайте дебели слоеве и освен това оставете ноктите да си починат добре, така че всеки слой да изсъхне. Докато не изсъхнат напълно не нанасяйте нов слой, тъй като могат да се появят грозни петна или ивици.  

6. Със сигурност искате ноктите ви да поддържат този перфектен цвят за дълго време и да не се напукат при първата смяна, а за да постигнете това, няма нищо по-добро от запечатването на лъка чрез нанасяне на последен слой прозрачен емайл или втвърдител. Това в допълнение ще им придаде невероятен блясък.

Ако следвате всички тези стъпки, вече ще знаете как да боядисате добре ноктите си и няма да ви се налага да ходите отново в професионален център за маникюр.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com