Лондон: 2000 години история, Християнство и конфликт и още по Viasat History през февруари

5034
Лондон: 2000 години история, Християнство и конфликт и още по Viasat History през февруари
Снимка: Viasat History

Едни от най-харизматичните водещи на Viasat History – Дан Джоунс и Сузана Липскомб – ще представят „Лондон: 2000 години история“ от 9 февруари. Друго познато лице на най-добрия ТВ канал за история на стария континент – Джаго Купър – ще разказва за „Изгубените кралства на Централна Америка“ – всяка събота в 22:00, от 8 февруари.

От първия понеделник на новия месец, 3 февруари, започва рубриката „Християнство и конфликт“, в рамките на която всеки делничен ден от 23:00, Viasat History ще покаже новите епизоди на „Религиозни войни: Истинката война на тронове“ и ще припомни „История на християнството“, „Тридесетгодишната война – желязната ера“ и „Реформацията: Свещената война на Европа“, като ще завърши със „Султанът и Светецът“, разказан от Джеръми Айрънс – на 28 февруари, петък.

Лондон: 2000 години история

Започва от неделя, 9 февруари, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: London: 2000 Years of History

Година: 2019

Лондон е един от най-големите и успешни градове на Земята, но преди 2000 години е бил необитаемо блато. Водещите Дан Джоунс, Сузана Липкомб и Роб Бел разказват славната - а понякога и кръвопролитна - история на главоломния възход на града.

Ще видите как Лондон се е сблъсквал с дръзки нападения, катастрофални пожари, смъртоносна чума и как от малък римски търговски център се е превърнал в столицата на Британската империя и в крайна сметка в процъфтяващия мегаполис, който познаваме днес. Със специален достъп и модерни изследвания, поредицата ще промени начина, по който гледате на града завинаги.

Християнство и конфликт

Всяка делнична вечер от 3 февруари, в 23:10 ч.

Този месец представяме две хилядолетия конфликт: как религия, която проповядва мир и човечност, кара милиони да хванат оръжие?

Viasat History ще покаже новите епизоди на „Религиозни войни: Истинката война на тронове“ и ще припомни „История на християнството“, „Тридесетгодишната война – Желязната ера“ и „Реформацията: Свещената война на Европа“, като ще завърши със „Султанът и Светецът“, разказан от Джеръми Айрънс – на 28 февруари, петък.

Изгубените кралства на Централна Америка

Всяка събота, от 8 февруари, в 22:00 часа

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Lost Kingdoms of Central America

Година: 2014

Д-р Джаго Купър изследва невероятни, но по-малко известни цивилизации в Централна Америка: Олмеките в Мексико (1200 - 400 пр.н.е.), Тайно на Големите Антили (400 пр.н.е. - 1600 сл.н.е.), Теотиуакан в Мексико (200 пр.н.е. - 700 сл.н.е.) и Чирики в Коста Рика (1000 пр.н.е. - 1400 сл.н.е.) са били оживени и значими култури. Понякога предшествали своите известни съседи и често служели за тяхно вдъхновение, те заслужават да бъдат признати наред с могъщите цивилизации на ацтеките и маите.

От райски острови до пустини и дъждовни гори - природата в Централна Америка е изумително разнообразна. Човешките дейности са не по-малко впечатляващи - храмове, висящи от вулкани, и разпрострели се цитадели, понастоящем в руини. Джаго припомня най-големите постижения на тези забравени народи и разкрива защо всяко кралство в крайна сметка е изчезнало.

Загадки в музея

Започва от понеделник, 3 февруари, в 21:00 ч.

Сезон: 10, Брой епизоди: 13 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Mysteries at the Museum

Година: 2016

Музеите са местата, на които държавите излагат своите чудни съкровища от миналото - често странни и любопитни останки от епохални събития, които са оформили облика на историята. Зад всеки артефакт се крие по една история, която трябва да бъде разказана и много тайни, които трябва да бъдат разкрити - разкази, изпълнени с мистерии и скандали, убийства и интриги.

Всеки час от тази поредица отвежда зрителите на едно завладяващото, разкриващо много тайни, а понякога и шокиращо пътешествие в миналото на Америка, връщайки се отново към най-важните събития в нейната история и преосмисляйки онова, което е останало в миналото. Ние се занимаваме с някои от най-дълго просъществувалите мистерии в историята - както познати истории, така и малко известни факти, които никога преди не са били разказвани по телевизията.

Бойни полета

Започва от понеделник, 17 февруари, в 22:00 ч.

Сезон: 2, Брой епизоди: 9 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Battlefields

Година: 2019

Съдбата на цяла нация може да се реши за няколко минути по време на битка, но причините за победата и поражението често остават загадъчни и противоречиви. Отдалечавайки се от митовете, легендите и политическите трактовки, повдигаме булото над мистериите около големите сблъсъци на двадесети век.

Заедно с историци, археолози и военни инструктори, пресъздаваме завладяващия разказ за битките, които промениха света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com