Мъжката тревога прави жените щастливи

29998
Мъжката тревога прави жените щастливи
Снимка: Thinkstock

Психолози стигнали до извода, че представителите на двата пола не могат да намерят общ език, тъй като мъжете предпочитат половинките им да споделят с тях своите радости, докато жените се чувстват по-добре, когато силният пол им споделя огорченията и обидите си.

Според учените, обаче, най-важното в отношенията е партньорите да се научат да се отнасят правилно към емоциите на другия, пише npr.org.

Много жени предпочитат домашния любимец пред партньора си

Десет процента от британските жени предпочитат домашния любимец пред партньора си, установи британско изследване, цитирано от в. "Дейли...

Не е трудно да се разбере защо мъжете получават удоволствие от радостта на приятелката или на съпругата си, но защо на дамите им харесва, когато мъжът се сърди, тъжен е или загрижен, е озадачаващо.

Американски психолози провели проучване сред 156 двойки и ги помолили да си спомнят случаи в отношенията им, които са ги огорчавали и сравнили реакциите на участниците.

Оказало се, че жените по-често се въвличат в конфликти, те получават по-голямо удовлетворение ако партньорът им е наранен и сподели с тях мъката си. Очевидно готовността на мъжете да споделят отрицателните си преживявания, жените възприемат като признак за близост.

Мъжете, от своя страна, изпитват абсолютно противоположни чувства в момент, когато възниква конфликт. Тогава те виждат заплаха за отношенията.

Какви са ползите и вредите от есемесите във връзката

Размяната на есемеси между партньорите увеличава интимността, но може да намали разбирането на чувствата на партньора при разговори лиц...

Удовлетворението от връзката при мъжете било свързано със способността да се възприемат правилно положителните емоции на партньорката. В същото време ако мъжът добре разбира, кога жената е ядосана или огорчена, жените по-често заявявали, че са доволни от отношенията във връзката.

Психолозите изяснили още, че колкото по-отзивчиви са представителите и на двата пола към чувствата на другия, толкова по-щастлива била двойката.

Още за отношения, връзки, семейство, хороскопи и любопитни новини четете в сайта sroditeli.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com