На кой пръст трябва да носим пръстените

6495
На кой пръст трябва да носим пръстените
Снимка: Instagram

Голяма част от дамите са привърженички на пръстените и не говорим само за годежния или брачната халка. Жените, които нямат партньор, също обичат да се глезят с красиви пръстени, които прилежно блестят от ръцете им. Пръстените са сред любимите бижута на дамите. Какво знаете за тяхната символика обаче? На коя ръка и на кой пръст трябва да носим пръстен, за да привлечем щастието в живота си. Ето отговорите на тези въпроси.

Палец – първия пръст на ръката е свързан с логиката, със способността да вземате решения, със силната воля, която ви помага да преминавате през най-различни премеждия в живота си. Хората, които носят пръстен на палеца си, са изявени водачи, които заявяват лидерството си, които се утвърждават и заявяват като личности. Камъни, подходящи за пръстените на този пръст, са рубин, карнеол, гранат. Подходящи за сребърните пръстени.

Защо трябва да свалим брачната халка след развода – отговорът ще ви изненада

От дълбока древност сватбените халки са считани за свещен символ на семейния съюз. Обичаят за поставянето им на безименния пръст е възн...

Показалец – хората, които носят пръстен на показалеца на дясната ръка, имат добро самочувствие и его. Те са силни, уверени в себе си, лидери. Ако ви липсва самочувствие или самооценката ви не е достатъчно добра, купете си пръстен и го сложете на показалеца на дясната ръка. Препоръчваме да бъде с някой от следните камъни: аметист, син топаз или лапас лазули. Чудесен начин да се мотивирате и да повярвате в себе си.

Среден пръст – ако носите пръстен на средния си пръст, значи различавате доброто от злото, вие сте отговорен човек, на когото може да се разчита. Имате ясно изразени ценности, които не потъпквате за нищо на света и не позволявате на друг да го прави. Подходящи камъни за баланс и хармония за този пръстен за кварцът и лунният камък.

Безимен пръст – пръстът, върху който най-често се носят пръстени. Той е свързан с любовта, с усещането за лекота. Креативните хора с талант носят пръстен на този пръст. Добра идея е, ако все още търсите голямата любов, да си купите пръстен за този пръст. За камък изберете аметист, сапфир, тюркоаз или друг цветен кристал.

Малък пръст – хората, които носят пръстени на малкия пръст, обичат да общуват, имат голям интелект, комуникацията им се получава отлично винаги. Те могат да изразяват себе си и своята позиция, не се страхуват да го правят. Без значение на коя ръка носите пръстена, той е знак за силната ви интуиция.

Как да носим пръстените, за да предизвикаме щастие и късмет в живота си?

Пръстенът е символ на вечността и единството. Носенето му на определен пръст крие определена символика. Как е правилно да носим пръстен...

Колкото и да обичате пръстените, се смята, че ако носите такива на повече от един пръст на ръката си, изпитвате трудност да откриете хармония в себе си, да се балансирате, да вземете решения за себе си и собствения си живот. Така че – имате ли пръстен и ако да, на кой пръст?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com