Най-често допусканите грешки при приготвянето на кафе

7614
Най-често допусканите грешки при приготвянето на кафе
Снимка: iStock/Guliver

Ако редовно се събуждате с кафе, то със сигурност си правите поне една чаша и у дома. Какви са често срещаните грешки при приготвянето му?

Грешка 1: Не съхранявайте кафе в хладилника или фризера! То може да абсорбира влагата и миризмите от това пространство, което ще се отрази негативно на вкуса на вашето кафе. Вместо това съхранявайте кафето на хладно и сухо място в херметически затворен съд.

Вижте какво кафе трябва да пиете според зодията си

Ако сте любител на кафето или просто искате да научите какво кафе харесва определен човек, астролозите дават отговор на този въпрос. Е...

Грешка 2: Не правете  водата прекалено вряла или недостатъчно топла! Понякога кафето ви има странен вкус само защото е приготвено с вода, която е твърде гореща или недостатъчно гореща. Идеалната температура е между 90 и 96 градуса. За съжаление, много домашни кафеварки просто не са достатъчно силни, за да загреят водата до подходящата температура за приготвяне на качествена напитка, така че си струва да инвестирате във висококачествена машина, ако това е предпочитаният от вас метод.

Грешка 3: Не използвайте мелница за подправки! Ако мелите зърната си у дома, използвайте кафемелачка. Мелничките за подправки ще нарязват зърната ви неравномерно, което води до лошо извличане и ще развали вкуса на вашето кафе. Кафемелачката мели вашите зърна равномерно, заравномерно извличане и по-добро качество на напитката.

Грешка 4: Не използвайте мръсна мелница! Остатъците от кафе и масла могат да се натрупат във вашата мелница и да повлияят на вкуса на пресните ви зърна, така че е важно тя да е чиста. Можете да използвате търговски продукт или да смилате лъжичка суров бял ориз, за да почистите старата основа и да абсорбирате маслата.

Грешка 5: Не използвайте грешно смляно за вашия метод на варене кафе! Използването на грешен размер на смилане за вашата кафеварка може да доведе до слабо или горчиво кафе, затова се уверете, че знаете и използвате правилното смилане за вашия метод. Кафето с едро мелене (френска преса) трябва да наподобява текстура на морска сол, кафето със средно мелене (за машина с филтър) трябва да е подобно на кристална захар, а фино смляното кафе (домашно еспресо) трябва да наподобява пудра захар.

Ето колко кафе трябва да пиете според теглото си

Няма строги ограничения за количеството кафе, което да пием на ден, но тази напитка трябва да се консумира с повишено внимание, заяви в...

Грешка 6: Не използвайте мръсна машина! Минерали и котлен камък могат да се натрупат във вашата машина, което ще повлияе негативно на вкуса на вашето кафе, така че не забравяйте да я поддържате чиста. Можете да използвате търговски почистващ продукт или да пуснете цикъл от 50/50 бял оцет и водна смес през вашата машина, за да я почистите. Просто не забравяйте да прокарате цикъл с обикновена вода през машината след това, преди да започнете да варите кафе отново.

Грешка 7: Не използвайте вода с лош вкус, нефилтрирана или дестилирана! Що се отнася до вкуса на кафето, водата, която използвате, играе огромна роля. Препоръчваме варене с филтрирана чешмяна или бутилирана вода.

Грешка 8: Не използвайте неопределено количество кафе!  Използването на твърде много или твърде малко кафе може драстично да повлияе на вкуса на напитката ви, така че е важно правилно да измерите кафето. Препоръчваме съотношение вода / кафе 17: 1 , но можете също да претеглите кафето си според спецификациите на метода за варене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com