Най-добрите цитати на Барак Обама

7218
Най-добрите цитати на Барак Обама
Снимка: Getty Images/Guliver

Обичан от едни и мразен от други, Барак Обама остави своята следа като президент на САЩ в последните 20 години. Политиката, която налагаше в своите два мандата имаше своите силни и слаби страни, което, разбира се, доведе до наличието на много критици, а един от най-шумните и отявлените стана следващият президент на САЩ през 2016-та година. 

Едно не може да се отрече за Барак Обама - той определено е вдъхновяваща и харизматична личност и може да печели симпатиите на хората със своите речи и поведение. В тази статия сме подбрали някои негови интересни цитати от годините, в които беше държавен глава на САЩ. Надяваме се да ви харесат: 

Обществото по правило не е особено загрижено за собственото си здраве

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов, след като трябваше да коментира провали ли се властта в овладяването на коронакризата в Бълга...

„Е, имах навика да се моля всяка вечер, преди да си легна. Моля се през цялото време. Защото имам много неща в главата си и непрекъснато се нуждая от напътствия."

„Упражнявайте се всеки ден. Прекарвайте време със семейството си. Поддържайте нещата в перспектива. Четете история. Напомняйте си, че това е дългосрочно и няма да получите всичко точно както трябва, но се надяваме, че ако нещата се движат по правилната траектория, то обикновено се получават."

НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ЦИТАТИ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА

„Това, което искам да кажа е, че най-лесното нещо в политиката е да сочим с пръст, да разберем кого да обвиним или да накараме хората да се страхуват от нещата. Това е най-лесният начин да привлечете вниманието. За това ще докладват репортерите. Наричате някого по име, казвате: „Вижте какво ужасно нещо са направили и ще ви направят по-ужасни неща, ако не внимавате.“

Мемоарите на Обама излязоха на български

Обетована земя" - първият том от президентските мемоари на Барак Обама, от днес може да се намери и в българските книжарници, съобщи из...

„Не се извинявам, че съм поставил големи очаквания върху себе си и за страната, защото мисля, че можем да отговорим на тези очаквания. Сега единственото нещо, което ще кажа - което очаквах и може да бъде трудно - е фактът, че в голяма, разхвърляна демокрация като тази, всичко отнема време. И ние не сме култура, която е изгради върху базата на търпение. "

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com