Най-ефективните домашни разтвори за отглеждане на краставици

15416
Най-ефективните домашни разтвори за отглеждане на краставици
Снимка: iStock/Guliver

Градинарите споделят, че краставиците са особено капризни растения и ако не ги обгрижвате правилно, твърде възможно е да не съберете никаква реколта. За да сте сигурни, че вашите усилия  няма да са на вятъра, трябва да използвате правилните торове и разтвори, които ще се борят с болестите и вредителите по краставиците.

БАНАНОВИ КОРИ   -  Когато консумираме банани, ние набавяме нужното за организма ни количество калий. Калият е добър и за розите, както и за краставиците в градината. Достатъчно е по време на засаждането да се сложат в дупката 1-2 кори или заровете  корите под мулча, за да могат те да се компостират естествено. Използвайте бананови кори и за зеленчуците си.

Най-ефективните домашни средства за подхранване на краставиците

Краставиците са най-любимият зеленчук лятото и в комбинация с доматите те се превръщат в истински специалитет. По време на цъфтежа обач...

УТАЙКА ОТ КАФЕ   - Вместо да изхвърляте утайката от кафето или остатъците кафе от кафемашината, използвайте ги за наторяване на краставиците. Поръсете отгоре земята преди да полеете или изсипете разтвор с вода и утайка върху почвата. Ако използвате като разтвор за поливане, сложете 6 чаши утайка от кафе в кофа с вода от 20 литра. Оставете разтвора така 2-3 дни и след това полейте вашите краставици.

ЧЕРУПКИ ОТ ЯЙЦА   - Първо измийте черупките, след това ги намачкайте. Калцият от черупките предотвратява гниенето. Можете да използвате черупки от яйца в домашната си смес за саксии. Това ще ви гарантира здрави, красиви плодове, годни за събиране на семена.

ПЛЕВЕЛИ   - Имате свой собствен тор, който расте под краката ви! Коприва, оман, жълт лапад, репей, хвощ и нахут правят чудесен домашен тор. Има няколко начина, по които можете да ги запазите, за да направите своя собствена тор или да ускорите вашата купчина компост. Ако плевелите ви не са цъфнали, можете да ги изсушите на слънце и да ги накълцате, за да ги използвате като мулч. Те са богати на азот и няма да лишат растенията от хранителни вещества. Някои хора оставят плевелите да киснат в продължение на няколко дни. За този начин на използване на плевелите, ще се наложи да използвате маска, когато извадете кофата с плевелите, защото тази техника е с доста неприятна миризма! За да получите този вид тор, поставете събраната купчина листа от плевели и корени в кофа от 18-290 литра. Притиснете листата с нещо тежко, най-добре с камък или тухла, за да сте сигурни, че растителните вещества са покрити, и добавете водата. Разбърквайте поне веднъж седмично и изчакайте 3-5 седмици, докато съдържанието стане гъсто. След това използвайте тази тор, разредена 1:10 или повече, за да полеете почвата. Винаги е най-добре да използвате разредена течна тор - тя трябва да изглежда като слаб чай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com