Най-ефективните домашни средства за подхранване на краставиците

19041
Най-ефективните домашни средства за подхранване на краставиците
Снимка: iStock/Guliver

Краставиците са най-любимият зеленчук лятото и в комбинация с доматите те се превръщат в истински специалитет. По време на цъфтежа обаче те са подложени на влиянието на времето или пък на различни вредители и много често голяма част от реколтата се губи. В следващите редове ще ви представим няколко от най-ефективните начини, с които да подхраните краставиците.

Разтвор с хляб

Напълнете 2/3 от съда с обем от 20 литра с хляб. Залейте го с вода, а върху него сложете чиния. Върху чинията поставете нещо тежко, така че хлябът да не се надигне и да изплува. Оставете го да ферментира поне една седмица. Получената смес се разтваря 1:3 с вода. Използвате по 0,5 литра на корен при поливане. Може да се полива от времето на цъфтежа до даването на плод.

Топ триковете на опитните градинари за по-висок добив на краставици

Опитните градинари разчитат на изпитани във времето трикове за по-висок добив на краставици. Изпробвайте ги и ще се убедите в тяхната е...

Разтвор от пепел

Ако забележите, че листата на растенията започват да пожълтяват, то това е сигурен знак, че им липсва калий. Вземете 2 чаши пепел и ги разтворете в един литър вряла вода. Оставете тази смес да престои 24 часа.  След това полейте. Разтворът е чудесен и за гъбички, но и други заболявания по растенията. Също така, ако имате дървесна пепел, ще постигнете най-добри и оптимални резултати.

Разтвор с лук

Друг начин да подхраните растенията си и да ги предпазите от различни заболявания и вредители е разтворът с лук. Той се приготвя изключително лесно. За него ще са ви необходими 4-5 големи шепи люспи от лук. Можете да сложите и повече. След това ги сложете на котлона с вода и изчакайте да кипне. Оставете ги да проврат малко и след това ги свалете от котлона. Преди да започнете да пръскате, оставете отварата да се охлади. Пръскайте в корените или по листата рано сутрин или късно вечер. Целта е растението да не изгори от слънцето, когато листата са мокри.

Млечен разтвор за краставици

Това може би е най-лесният метод от всички. Тук няма варене, прецеждане или кой знае какво разтваряне. Трябва ви само обезмаслено мляко и вода. Сметете ги едно към едно. След това просто сложете сместа в шише и започнете да пръскате по листата или корените. Млякото дава на краставиците необходимите вещества, за да са плодоносни, здрави и силни. Също така, предпазва ги от различни болести и вредители. Можете да добавите и малко веро, ако имате проблеми с листните въшки.

Надяваме се с тези методи да сме ви полезни и градината ви да претърпи истински разцвет и плодовитост. Опитайте някой един от тях и няма да сбъркате! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com