Най-ефикасните природни средства за силен имунитет

5518
Най-ефикасните природни средства за силен имунитет
Снимка: iStock

Балансираната и разнообразна диета е важно условие за поддържане на нормалното функциониране на имунната система: до 80% от имунните клетки на тялото се намират в  стомашно - чревния тракт. Много продукти от "народната аптечка" са включени в традиционните препоръки на терапевти, диетолози и диетолози, когато става въпрос за повишаване на имунитета. Ще ви разкажем повече за това в статията.

Причини и симптоми на намален имунитет

Начини за подсилване на имунната система през пролетта

Както знаете, имунитетът е защитна бариера, която не позволява на патогенните микроорганизми да влязат в тялото. Всяка секунда човек е ...

Повечето настинки се появяват през  есенно-зимния период. През периода на студено време човек прекарва по-малко време на чист въздух, по-често е в затворени помещения, където отоплителните уреди изсушават въздуха. Това се отразява негативно на дихателната лигавица и кожата, което освен всичко друго улеснява вирусите да преодолеят защитните ни бариери и да проникнат в тялото. Слънчевата светлина все още е в недостиг, а ултравиолетовите лъчи са необходими за синтеза на витамин D3, който е много важен за имунната система. Също така, през есента и зимата, като правило, има липса на други микроелементи в диетата поради недостатъчно количество или не много добро качество на пресни зеленчуци и плодове.

Народни средства за повишаване на имунитета

За да възстановят силите и да поддържат здравето си, хората отдавна са се обърнали към "народните" рецепти. Ако се използват разумно, билките и другите растения могат да бъдат имуностимулатори.

Лайка

Много хора обичат чая от лайка, без да се замислят за полезните му свойства. Лайката е едно от най-често използваните лечебни растения и едно от най-научно изследваните растения. Съдържа много биологично активни вещества, които могат да имат противовъзпалителен ефект, например етерични масла. Използва се и сух прах от цветове от лайка, и екстракти, и настойки. Сварената лайка може да се използва за гаргара на гърлото при настинка. Проучванията показват, че лайката има антибактериални и успокояващи свойства и може да стимулира имунната система и имунния отговор.

С тези природни билки и храни имунитетът ви ще е ЖЕЛЕЗЕН

Пролетта също е период, в който върлуват грипове и настинки, както и познатата на всички ни пролетна умора. Именно за това е важно да п...

Цитруси

Цитрусовите сокове са не само вкусни, но имат и общо здравословно въздействие върху организма. Портокаловият сок съдържа много мощни антиоксиданти, витамин С, който е необходим за имунитета. Но със соковете не бива да се злоупотребява: те не са много полезни за зъбите, особено детските, освен това в сока, за разлика от цял ​​плод, има малко фибри.

Лимон, мед и джинджифил за имунитет

Тези съставки се приготвят като затопляща напитка при лечение на настинки и от тях се прави смес, наподобяваща сладко, за повишаване на имунитета през студения сезон.

·        Настържете 250 грама джинджифил, залейте с вряла вода два средно големи лимона и нарежете на ситно.

Как да стабилизираме имунната си система в сезона на настинките?

Капризите на времето са целогодишни и се изразяват в бързи и значителни промени в приземната температура. Тези аномалии зачестяват по в...

·        Залейте съставките с гореща вода и добавете към тях 250 грама мед.

·        Оставете да престои за един ден.

·        Пийте по една супена лъжица от напитката три пъти на ден.

Тези съставки се приготвят като затопляща напитка при лечение на настинки и от тях се прави смес, наподобяваща сладко, за повишаване на имунитета през студения сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com