Най-шантавите новини от седмицата

2887
Най-шантавите новини от седмицата
Снимка: Pixabay

Някак встрани от сериозните новини, отразяващи големите промени в света, остават едни други новости, може би не с такова съдбовно значение, но напомнящи, че на света може да се гледа и през "шарени" очила.

АФП изготви забавен седмичен обзор на нестандартни истории от цял ​​свят, представен от БГНЕС.

Кукуригу!

Шумното и миризливо обитание на селските райони на Франция с пеещи петли, ухаещи на тор стопански дворове и шумни звънци на крави получи правна защита. Сега вече навсякъде петлите могат да издуват гърди върху купчина селска тор.

Вече няма живеещите в града уикенд-посетители да могат да се оплакват от миризмата на прасета или разнасянето на кал, и съвсем спокойно може да се чува извисяваната с пълно гърло сутрешна песен на петел.

Всичко това се случи заради множество съдебни дела от новозаселили се в селата, възмутени да открият, че страната може да бъде шумна, миризлива и пълна с инатливи селяни.

Бла-бла

Но това е и поредната лоша седмица за шарлатаните, особено за свещения човек от Шри Ланка, чието лекарство „чудо“ срещу Covid-19 не попречи най-високопоставения му клиент, министър от правителството, да бъде хоспитализиран с вируса. Друг политик, който го използва, по-късно също беше заразен.

Котешки наркотик

Учените откриха, че канабисът на котешкия свят, който прави от котките хрисими паленца, е чудесен също и за предпазване от комари.

Коча билка или т. н. котешка трева, която според изследователите може да те направи и по-потентен, внезапно се оказа страхотен репелент против насекоми.

Сърцераздирателна история с куче

Любителите на кучета полудяха по история за турска превъзходна, следвала линейка, отвеждаща стопанина й в болница и след това чакала го отвън дни наред, връщайки се всяка сутрин на поста си на входната врата.

За разлика от историята за Боби - кученцето, което охраняваше гроба на собственика си в Единбург в продължение на 14 години - тази история има щастлив край, тъй като Бончук и собственикът й накрая се събраха.

Тръмп се връща... на Хелоуин

Беше тежка седмица за най-новия пенсионер във Флорида. Вече не най-могъщият човек в света, Доналд Тръмп беше отстранен от най-добрия музей на восъчните фигури, преди дори да напусне Белия дом.

Подобно на политическата му кариера, изглежда няма път назад.

"Ще задържим Тръмп за известно време. Може би бихме могли да го извадим за Хелоуин", казаха от музея "Гревин" в Париж.

Великобритания обаче се грижи бившият президент да остане в историята. Лондонският музей се сдоби с огромен оранжев надуваем балон "Бебе Тръмп", използван за подигравка с президента по време на протести, когато той го посети.

Идейният Илън

Тръмп може да го няма - засега, но все още имаме Илън Мъск. "Boring Company" на изпълнителния директор на "Tesla" иска да изгради тунели за облекчаване на трафика в Маями, столицата на блатистата южна Флорида.

Бездомно куче откри призванието си - благославя хората (ВИДЕО)

На изхода на един от храмовете в Мумбай стои бездомно куче. То обаче има специална мисия - благославя онези, които му се поклонят. Куч...

Това, че повишаването на морското равнище скоро може да остави града под водата, не го притеснява.

„Аквамен трябва да е ръководител на проекта“, пошегува се един скептик.

"Не изглежда много умно", предупреди професор по структурно инженерство от Университета във Флорида, а други експерти добавиха, че има причина във Флорида да нямат мазета, в които да се подслоняват от урагани.

Но когато републиканските лидери на щата скочиха след идеята, един отчаян журналист предупреди: „Някой трябва да обясни на Илън геологията на Флорида..."

Привет, старче!

8 неща, които не знаете за Киану Рийвс

Киану Рийвс е известен като отличен актьор, но какво можем да кажем за личността му? Ето няколко неща, които може би не знаете за него,...

САЩ не са държава за млади мъже. Звездите в първия ден на новия президент, 78-годишния Джо Байдън, бяха самият той, експертът по вируси Антъни Фаучи, който е на 80 години, и най-вече 79-годишният Бърни Сандърс.

Най-запомнящият се момент от встъпването в длъжност на Байдън не беше облеклото-престъпление на Лейди Гага, нито каубойската шапка на Гарт Брукс, нито пък къдриците и безумната испанска реч на Дженифър Лопес, а простоватите ръкавички с един пръст на Сандърс.

"Във Върмонт ... гледаме на студа по различен начин", каза сенаторът с типично оздачената си физонимия, след като ръкавиците му се появиха навсякъде в Титър.

Учителката, която изработи ръкавиците от рециклиран вълнен пуловер, получи 6 000 молби след церемонията от хора, молещи я да им направи чифт такива.

Но Джен Елис показа похвална гражданска съвест, като каза: „Няма да напусна дневната си работа“ и използва случая, за да предостави добри учителски съвети на Америка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Мис съвършенство: как да свалим мазнините по корема

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com