Намалиха цените на картите за градския транспорт в Стара Загора

2691
Намалиха цените на картите за градския транспорт в Стара Загора
Снимка: Актуално

Заради запазване на цената на билета за градски транспорт от 1 лев в Стара Загора при влизането в експлоатация на автоматизираната система за таксуване от 1 октомври, на днешното си заседание съветниците коригираха решението си и намалиха цените на картите.

Пенсионерите над 65 години на - с постоянна адресна регистрация в Стара Загора и с размер на пенсията до 350 лв., ще ползват персонализирана месечна карта на електронен носител на стойност 3 лева, заредена с десет билета за пътуване, които ще важат във всички превозни средства в рамките на града и с тях ще имат право за прекачване в рамките на 60 минути след първоначалното валидиране. 

Старейшините одобриха и предложението от 1 октомври кметовете в селата на общината да получават по-високи заплати в зависимост от броя на жителите. Кметските наместници пък ще получават 80% от средната основна месечна заплата за кмет на кметство в общината.

Наднешното си заседание след тайно гласуване общинските съветници не избраха Почетен гражданин на Стара Загора за 2020 г. Единствената кандидатура, предложена от Инициативен комитет, беше за Иван Аяров, дългогодишен председател на Народно читалище „Св. Климент Охридски - 1858“, не успя да събере необходимия брой гласове.

Единодушно бяха приети точките, свързани с общинския бюджет - за изпълнение на общинския бюджета и сметките за средства от Европейския съюз към  30 юни тази година, вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета и промяна в инвестиционната програма за 2020-а, актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности на Община Стара  Загора за периода 2021 - 2023 г. и определяне на второстепенен разпоредител с бюджет.

От 1 октомври стартира автоматичната система за таксуване на пътници в Стара Загора (СНИМКИ) 

Жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се възползват от предимствата на изградената автоматична система за таксуване на пътници...

Общинските съветници намалиха местните такси за ползване на общински площи за разполагане на временни търговски обекти на рекламно-информационни елементи заради въведените противоепидемични мерки до 1 юли. В договорите за наем сключени с общината няма да се коригира месечната цена с официално обявения годишен индекс на инфлация за страната и няма да се актуализира наемната цена за цялата 2020 г.

От днес с решение на общинския съвет общо 41 улици в село Християново вече имат имена. 

Местните старейшини  прекратиха процедурите за избор на управител на „Мересев“ ЕООД заради нарушение и на „Обредни дейности“ ЕООД заради липса на кандидати. Освободен беше и контрольорът на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД. Те приеха на първо четене Наредба за изменение на наредбата за организацията на предучилищното образование в Община Стара Загора и Правила за организацията и дейността на общинската комисия по безопасност на движението по пътищата  при Община Стара Загора.

В дневния ред на 14-ото си заседание общинските съветници имаха 70 точки, една от тях беше оттеглена, но влязоха нови и шест. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com