Нанасяйте ракия върху косата си и ще се изумите от резултата

23637
Нанасяйте ракия върху косата си и ще се изумите от резултата
Снимка: iStock/Guliver

Грижата за косата  ни отнема много нерви, енергия и време. Ползваме всякакви маски, флуиди, кристали, балсами и др. Единствената цел е да изглеждаме и да се чувстваме красиви и уверени. Оказва се, обаче, че грижата за косата може да е много по-лесна и да не се налага да харчим излишни средства и време заа тази дейност.

Процедурата, за която ще ви разкажем по-нантатък се използва от векове. Ако се замислите, сигурно ще се сетите, че бабите ви са ви споменавали как са поддържали прекрасните си коси в миналото без сегашните козметични средства. Разковничето е ракията.

Ето как да оправите заплетени кичури

Придържай се към стратегията, която ще ти предложим и бързо ще се спасиш от неприятното скубане на косата, което е и болезнено. Намажи...

Да, обикновената българска ракия, която изглежда прекрасно на масата в компанията на огромна салата е едно от основните средства, които са били използвани успешно в миналото за поддръжка на косата.

За целта ви е необходимо съвсем малко количество, което трябва да втриете в скалпа. След като сте нанесли ракията, започнете енергично да масажирате скалпа, използвайки въртеливи движения. За по-голям ефект, продължете с масажа, но с наведена надолу глава. Не сле дълго ще усетите леко изтръпване и загряване на кожата на главата, което напълно в реда на нещата.

Всеизвестно е, че ракията притежава мощни почистващи свойства, когато се използва върху кожата. С нея лесно ще бъдат неутрализирани всички замърсявания по скалпа, причинени от продуктите за стилизиране на косата. Те запушват поруте и осуетяват доброто хранене на косъма, както и растежа му. Ракията ще свърши чудесна работа за почистването на скалпа и отварянето на порите му.

Трябва да знаете, че ракията трябва да се използва само върху скалпа. Старайте се да не нанасяте по самата коса. Известно е, че в миналото за премахване на пърхота е използвана предимно ракия.

Задръжте косата си чиста за по-дълго

1.         Изберете правилния шампоан. Изберете шампоан според вашия тип коса - има смисъл, неп...

Добре е ракията да е комбинира с някакво растително масло – зехтин, от грозде, кокосово, олио. Мааслото вече спокойно може да бъде нанесено както по скалпа, така и по дължината на косата. От маското, както от ракията, трябва да използвате съвсем малко количество, за да не се олучи излишно омазняване. Все пак, стремим се да направим косата си по-красива, а не по-мазна.

Масажите с ракия определено действат благотворно върху растежа на косата и здравето на скалпа. Ако, обаче, кожата на главата ви е разранена и възпалена, направете консултация с дерматолог. Беазразборното използване на всякакви продукти може да влоши положението, ако имате някакво кожно заболяване като псориазис или себорея.

Само обстоен преглед на кожата и професионална диалгноза може да ви насочи към правилното третиране. Дерматолог ще ви предпише необходимите медикаменти, които да използвате по определена схема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com