НЕ яжте тези 6 храни

102171
НЕ яжте тези 6 храни

Ако искате да се погрижите за здравето си, започнете от храненето. Можете да тренирате от сутрин до вечер, но ако не се храните правилно, пак ще имате здравословни проблеми. Най-важно е да знаете кои храни да изключите от менюто си. За следващите шест например трябва да забравите веднага.

1. Месо от акула

6 неща, които трябва да изхвърлите от менюто си след университета

Университетските години са времето, когато сякаш обръщаме най-малко внимание на здравето си. Можем да кажем, че дори го пренебрегваме: ...

Това месо съдържа изключително големи количества живак и когато човек го консумира, може да ослепее, да загуби координация и – в редки случаи – дори да умре. Учените смятат, че веществото е толкова концентрирано, защото акулите се хранят с множество по-малки риби.

2. Зърнени закуски

Много хора ги предпочитат сутрин, но зърнените закуски не са съвсем полезни. Повечето от тях са натъпкани със захар, а и причиняват подуване на корема. Заменете ги с овесени ядки, макар че и при тях трябва да внимавате, защото някои производители добавят овкусители и там.

3. Бял шоколад

Не яжте тези храни, ако навън е над 30 градуса

Ето кои категории храни трябва на всяка цена да избягваме, докато навън е над 30 градуса. 1. Пикантни храни Пикантните храни всъщнос...

Черният шоколад е добър антиоксидант и има здравословен ефект, което обаче не означава, че трябва да си го позволяваме всеки ден. А белият шоколад пък трябва изцяло да се избягва – само в три парченца има 45 грама захар. Прекалено големи количества от сладкото изкушение могат да доведат до затлъстяване и проблеми със зъбите.

Останалите три храни, които НЕ ви препоръчваме, ще откриете в Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com